Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δείτε τον Ιερέα που έχει μαύρη ζώνη στο καράτε και είναι πρωταθλητής στο bodybuilding (VIDEO)


Ο π. Maksim Pastukhov λειτουργεί στην τοπική εκκλησία της περιφέρειας Μπέλγκοροντ και σίγουρα η εικόνα του απέχει παρασάγκας από την εικόνα του κλασικού ιερέα που ο καθένας μπορεί να έχει στο μυαλό του…
Αν μη τι άλλο αυτός ο Ορθόδοξος Ιερέας πρωτοτυπεί παγκοσμίως! Ο π. Maksim Pastukhov, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, είναι πρωταθλητής στο bodybuilding και παράλληλα διατηρεί ορθόδοξο γυμναστήριο!
Αυτός ο …διαφορετικός Ρώσος ιερέας προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, τα οποία έσπευσασν να μάθουν όσα γίνεται περισσότρα για τον κληρικό με το αθλητικό παράστημα και το καλογυμνασμένο σώμα, ο οποίος έχει αποσπάσει  πολλά βραβεία σε σημαντικούς διαγωνισμούς bodybuilding.
Πολεμικές Τέχνες
Ο π. Maksim ασχολείται από μικρή ηλικία και με τις πολεμικές τέχνες, είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε, ενώ διαθέτει και τη σχετική άδεια διδασκαλίας.  Ο Ρώσος κληρικός, μάλιστα, έχει δημιουργήσει το δικό του γυμναστήριο, του οποίου το όνομα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το  Orthodox Sports Club, δηλαδή ορθόδοξο κλαμπ αθλητισμού.
ιερέας
Μάλιστα σύμφωνα με τη «Russia Today», ο ιερέας  πούλησε ακόμα και το σπίτι του για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και με αυτόν τον τρόπο να φέρει περισσότερους νέους στην Εκκλησία.
Στο ιδιαίτερο αυτό γυμναστήριο όμως δεν γυμνάζει κάποιος μόνο τους κοιλιακούς και το σώμα του, αλλά «γυμνάζεται» και σε ζητήματα πίστης, καθώς ο π. Μaksim είναι εκείνος που συχνά δημιουργεί στους αθλούμενους τη διάθεση για θεολογικές συζητήσεις.
ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
«Κάθε άσκηση που γίνεται στο γυμναστήριο συνοδεύεται πάντοτε από προσευχή. Κάθε άσκηση ξεκινάει και τελειώνει με προσευχή. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» αναφέρει ο ίδιος σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Τα παιδιά που προσέρχονται στο γυμναστήριο του ιερέα» τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης «είναι ενθουσιασμένα με τον π. Maksim και αναφέρουν ότι τους διδάσκει τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν στο σώμα τους, αλλά και στους άλλους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, πολλά από αυτά τα παιδιά, τα οποία δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, μέσω του ιερέα άρχισαν να μαθαίνουν πράγματα για την πίστη τα οποία αγνοούσαν. Ο ίδιος ο π. Μaksim τονίζει ότι θα συνεχίσει το έργο του, καθώς, όπως λέει, «τα παιδιά είναι το μέλλον και μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να προσεγγίσουν και την πίστη».
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια