Καταδίκη Μπαρμπαρούση και συγγενών του για ξυλοδαρμό αστυνομικού

Ποινή φυλάκισης
16 μηνών στον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση και 24 μηνών σε έκαστο από τα τρία ξαδέρφια του επέβαλλε πρωτοδίκως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας.
Η καταδίκη αφορά την υπόθεση ξυλοδαρμού αστυνομικού στις Φυτείες , περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο του 2016 και είχε τραβήξει το πανελλήνιο ενδιαφέρον δεδομένης της ιδιότητας του Κ. Μπαρμπαρούση.
Η δίκη στη Λευκάδα ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και σήμερα ολοκληρώθηκε καθώς έγιναν οι αγορεύσεις των δικηγόρων και ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως. Πρόταση που έγινε δεκτή για ενοχή των κατηγορουμένων για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σημειωτέον εξάλλου πως η αρχική κατηγορία άλλαξε καθώς η δικογραφία έκανε λόγο για πρόκληση σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Το περιστατικό
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, ο Μπαρμπαρούσης, τα τρία ξαδέρφια του και ένας στενός του συγγενείς φέρονταν να μετέβησαν με δύο οχήματα στις Φυτείες αναζητώντας έναν 26χρονο άνδρα, αστυνομικό, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές.
Δεν δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν ενόσω μάλιστα ήταν σε παρέα με τον αδερφό του και τρεις φίλους τους. Σε αυτούς επιτέθηκε η πεντάδα ανδρών στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής και η οποία κρατούσε σιδερογροθιές , αυτοσχέδια ρόπαλα και μια…βουκέντρα (ο Μπαρμπαρούσης).
Κατά το επεισόδιο τραυματίστηκε ο αστυνομικός, ο αδερφός του και ένας από τους φίλους τους. Οι τρεις τους μετέβησαν με όχημα στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τις πρώτες βοήθειες.
Αφορμή της συμπλοκής μάλιστα φημολογήθηκε πως ήταν επεισόδιο που συνέβη μεταξύ του ξαδέρφου του βουλευτή και του αστυνομικού την περασμένη νύχτα όταν κοντά στην Κατούνα λογόφεραν για μια…προσπέραση.

Σχόλια