Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα υπάρξει και τρίτη φάση για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον

  

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο θέμα του Κτηματολογίου και τόνισε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης θα υπάρξει μια «σιωπηρή παράταση», αλλά οι υπόχρεοι θα πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποβάλλουν τον φάκελο τους ακόμα κι αν δεν είναι ολοκληρωμένος.
Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν μια πίστωση χρόνου και θα θεωρούνται εμπρόθεσμοι. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο Υπουργός, «κανείς δεν θα χάσει την περιουσία του», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιβληθούν και πρόστιμα.
Σε ότι αφορά το «Εξοικονομώ κατ΄οίκον»ν», ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και Τρίτη φάση για το πρόγραμμα καθώς οι πόροι της δεύτερης φάσης εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, αλλά το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμη οριστεί.
Σε ότι αφορά το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν απαραίτητα για την σωτηρία της επιχείρησης καθώς η έκθεση του ορκωτού λογιστή τον περασμένο Απρίλιο έθετε θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας και μετά από το σχέδιο σωτηρίας από τη σημερινή Κυβέρνηση, ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει πια.
Ο κ. Χατζηδάκης αφού είπε πως η μέση επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριά είναι περίπου 2,5 ευρώ το μήνα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για τη σωτηρία της ΔΕΗ, ήταν «κληρονομιά της κυβέρνησης Τσίπρα».
Τέλος ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, για την αντισυνταγματικότητα του «Νόμου Κατρούγκαλου» σε ορισμένες από τις προβλέψεις του, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί στο ακέραιο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια