Αγρίνιο: Ανήλικη Στο Νοσοκομείο Από Το Ποτό- Ο Νόμος «Κάνει Νερά»…

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αναζητούνται  για να συλληφθούν δύο άνδρες, διότι ο ένας ως προσωρινά υπεύθυνος και ο άλλος ως εκπρόσωπος καταστήματος
υγειονομικού  ενδιαφέροντος, επέτρεψαν την είσοδο στο κατάστημα ανήλικης κοπέλας, η οποία μετά από κατανάλωση αλκοόλ, περιήλθε σε κατάσταση μέθης και  νοσηλεύεται σε Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου.Τα στοιχεία των δύο  δραστών έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και οι έρευνες για την σύλληψη τους συνεχίζονται. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ανηλίκων που μεθούν και κάποιες φορές καταλήγουν στο Νοσοκομείο. Μάλιστα, από τον Απρίλιο του 2018, το agriniosite.gr είχε αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη μας και τότε υπό το φόβο προστίμων καταστήματα είχαν απαγορεύσει το αλκοόλ σε ανηλίκους.
Θυμίζουμε επίσης την περίπτωση της 14χρονης τον Απρίλιο του 2018  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ που πήγε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ  σε κλαμπ  της πόλης μας και 2-3 ακόμη νέοι που κατέληξαν επίσης στο Νοσοκομείο την ίδια μέρα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ . Η  αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μπαρ της περιοχής μας σερβίρει ποτά σε ανηλίκους χωρίς κανένα ενδοιασμό.Το γιατί θα πρέπει να το απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και το κατά πόσο έκαναν ελέγχους ή όχι. Κάποιοι μας είπαν ότι  οι έλεγχοι της Αστυνομίας, δεν είναι τόσο συχνοί ή και ανύπαρκτοι, παρότι τέτοιου είδους παραβάσεις «βγάζουν μάτι».
Τι και αν ο νομοθέτης έχει νομοθετήσει τον νόμο Ν.3730/2008 που έχει δημοσιευτεί στο υπ αριθμ.262 Α φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης τον Δεκεμβρη του 2008 και φέρει και την υπογραφή του τότε Πρόεδρου της Δημοκρατίας, και αφορά την απαγόρευση κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους, ουδείς σχεδόν  ιδιοκτήτης αλλά και υπεύθυνος κατά τον νόμο Νυχτερινών Καταστημάτων-ΜΠΑΡ-τον εφαρμόζει και ειδικά  την περίοδο των διακοπών (Χριστούγεννα κ.τ.λ) των σχολείων, όπου  τα καταστήματα αυτά  προγραμματίζουν σχεδόν κάθε βράδυ και ένα «πάρτυ», με αποτέλεσμα τα περισσότερα τέτοια μαγαζιά να είναι κατάμεστα καθημερινά από ανήλικα αγόρια και κορίτσια.
Μας φαντάζει λίγο περίεργο ότι δεν βλέπει το τι γίνεται κάθε βράδυ και μέχρι τις πρωινές ώρες στα νυχτομάγαζα η αστυνομία, εκ των οποίων κάποια διαθέτουν ακόμα και….μπόμπες. Αν λοιπόν είναι  «χαλαροί» οι έλεγχοι γίνεται ανεξέλεγκτη η κατάσταση όσον αφορά τη χρήση αλκοόλ από ανηλίκους  μάλιστα παλαιότερα μέχρι και η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Αγρινίου είχε παραδεχθεί ότι  υπάρχουν προβλήματα και απουσία ελέγχων! 

Σχόλια