Συνάντηση Κώστα Καραγκούνη με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, για σημαντικά ζητήματα υποδομών της Αιτωλοακαρνανίας

       Επεσήμανε ιδιαιτέρως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, την κατασκευή κόμβου στη θέση «Κόμβος Χαλαζιά» για την περιοχή του Μεσολογγίου, την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου για την κατασκευή κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας και τη χρηματοδότηση του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας με κονδύλι ύψους 2εκ. ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Παλαίρου-Πλαγιάς.

         Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή συναντήθηκε χτες 14/10/2019 ο  Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Ως αντικείμενο συζήτησης τέθηκαν βασικά ζητήματα της αρμοδιότητας του Υπουργού που αποτελούν εκκρεμότητες για  το νομό Αιτωλοακαρνανίας........

 
          Αναλυτικότερα ο κ. Καραγκούνης κατέθεσε το πάγιο αίτημα της  κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ένα έργο που θα δώσει ανάσα πνοής στην πόλη του Αγρινίου. 
         Επίσης τόνισε ότι έργο μείζονος σημασίας είναι και η  κατασκευή κόμβου εισόδου και εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά» για την περιοχή του Μεσολογγίου. 
       Ακόμη επεσήμανε ιδιαιτέρως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό ότι βρίσκεται σε αναμονή η καθαρογραφή της απόφασης από το ΣτΕ ώστε να ξεκινήσουν ξανά και με πιο σύντομους ρυθμούς τα έργα για την υλοποίηση του εν λόγου άξονα. Μιλώντας για την ίδια περιοχή ο κ. Καραγκούνης τόνισε και την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης  του έργου που αφορά την κατασκευή  κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας, όπου έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και έχει δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 
        Επίσης ο Βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό την δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας με κονδύλι ύψους 2εκ. ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Παλαίρου-Πλαγιάς, όπου έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Καραμανλή ότι αν υπάρχει υπόλοιπο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ενταχθεί άμεσα σε αυτό, διαφορετικά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020. 
        Τέλος ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του Κόμβου Μενιδίου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και απόλυτα εύλογο και δίκαιο, με τον Υπουργό να συμφωνεί ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του από  παραχωρησιούχο εταιρεία.

Σχόλια