ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Πέφτει άσφαλτος σε τμήματα του δρόμου Βόνιτσας– Λευκάδας [ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ]

Πέφτει άσφαλτος σε τμήματα του δρόμου Βόνιτσας– Λευκάδας


Πέφτει άσφαλτος σε τμήματα του δρόμου Βόνιτσας– Λευκάδας

Γράφει ο ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ, τ. Λυκειάρχης, Βόνιτσα
ΦΩΤΟ: Σταύρος Πάτσης

           Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην εθνική οδό Βόνιτσας – Λευκάδας, στα πλαίσια του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα». 
      Με ταχείς ρυθμούς γίνονται καθημερινά οι εργασίες και περιλαμβάνουν: Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων (αφού πρώτα γίνεται απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης, αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου αν απαιτείται) και αμέσως μετα θα εκτελεσθούν εργασίες διαγράμμισης. 
         Ο συγκεκριμένος δρόμος -και ειδικά στο 2ο χιλιόμετρο στη θέση Άγιος Αντώνιος -όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα- αποτελούσε χρόνια τώρα «πληγή» για τους οδηγούς, αφού το οδόστρωμα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Λακκούβες, αυλακώσεις, επικίνδυνη κλίση, καθιστούσαν το δρόμο «τριτοκοσμικό» και ιδιαίτερα επικίνδυνο..........


ΒΙΝΤΕΟ...


          Και αν προσθέσει κανείς σε όλο αυτό το γεγονός πως από το δρόμο περνούν καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, αφού αποτελεί πέρασμα και συνδετήριο κρίκο με την Λευκάδα και το αεροδρόμιο Ακτίου, αλλά και με τις γύρω πόλεις και χωριά της περιοχής, αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση του δρόμου και η ανάγκη επιδιόρθωσης του οδοστρώματος ήταν πολυπόθητη για την περιοχή μας και τους οδηγούς.

      Εδω να επισημάνω και τις ενέργειες του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, ώστε να προχωρήσει η συντήρηση και βελτίωση το δρόμου: 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή Θανάση Καββαδά στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη συντήρηση και βελτίωση των δρόμων Αμφιλοχίας – Λευκάδας και Ακτίου – Αγίου Νικολάου

         Την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για συγκεκριμένες  βελτιώσεις σε συγκεκριμένα τμήματα των δρόμων Αμφιλοχίας – Λευκάδας και Ακτίου – Αγίου Νικολάου, ζητά με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδά, την οποία είχε αποστείλει στις 11 Ιανουαρίου 2019.
        Ο βουλευτής σημειώνει την αναγκαιότητα βελτιώσεων στο οδόστρωμα ειδικά από το 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Λευκάδας – Βόνιτσας στη θέση Άγιος Αντώνιος -όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα- καθώς και την τοποθέτηση  προστατευτικών κιγκλιδωμάτων (μπάρες) όπου υπάρχουν επικίνδυνα σημεία, την αποκατάσταση κλίσεων και οδοστρώματος στις επικίνδυνες στροφές (ιδιαίτερα στο τμήμα Αγίου Νικολάου – Ακτίου), την αποκατάσταση ορατότητας με εκτεταμένους καθαρισμούς παραπλεύρως του οδικού δικτύου την τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάνσεων και την εγχάραξη διαγραμμίσεων.
         Με αφορμή τα δύο τελευταία ατυχήματα που συνέβησαν στους εν λόγω δρόμους, ο βουλευτής υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για εκτεταμένη συντήρησή τους, καθώς χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς είτε γατί η κατασκευή νέου και σύγχρονου οδικού δικτύου δεν έχει καν ξεκινήσει (όπως η περίπτωση των δρόμων Βόνιτσα – Άγιος Νικόλαος –Λευκάδα και Άκτιο – Αγίος Νικόλαος), είτε γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση έργων (όπως η περίπτωση της Αμβρακίας οδού).
        Μάλιστα, λόγω των ατυχημάτων που εξακολουθούν να συμβαίνουν και με δεδομένη την αύξηση της κυκλοφορίας λόγω της ανάπτυξης του αεροδρομίου του Ακτίου  και της προβλεπόμενης αύξησης της τουριστικής και εμπορικής κίνησης, ο βουλευτής σημειώνει προς τον Περιφερειάρχη ότι «θεωρώ αυτονόητο το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που προανέφερα, κάτι που έχετε κάνει και στο παρελθόν».
Σχόλια