Αλαλούμ Με Τις Συντάξεις: Παρακρατείται Το 1/3 Από 1.560 Συνταξιούχους

Άλλο ένα λάθος στον υπολογισμό των κύριων συντάξεων είναι ο λόγος που θα γίνει παρακράτηση του 1/3 από τις συντάξεις Δεκεμβρίου για χιλιάδες συνταξιούχους.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο Θοδωρής Βγενής, αλαλούμ επικράτησε με τις συντάξεις 1.560 δικαιούχων τον Ιούνιο του 2019, αφού πήραν περισσότερα χρήματα από όσα δικαιούνται.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συνταξιούχοι εισέπραξαν 8,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία επεστράφησαν μετά από ειδοποιητήρια 2,6 εκατ.
Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 5,6 εκατ. θα παρακρατηθούν από την καταβολή μελλοντικών συντάξεων, αρχής γενομένης από αυτή του Δεκεμβρίου.
Αλαλούμ έχει προκύψει με τις συντάξεις χηρείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να καλούνται να επιστρέψουν χρήματα λόγω λάθους του ΕΦΚΑ.
Όπως ανέφερε ο Θοδωρής Βγενής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ένα έγγραφο από την προηγούμενη διοίκηση επικουρικής ασφάλισης έχει σταλεί στην τωρινή διοίκηση του υπουργείου Εργασίας από τον Ιούλιο και αναφέρει ότι χιλιάδες συντάξεις χηρείας έχουν επανυπολογιστεί λάθος από τον ΕΦΚΑ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι να έχουν λάβει ποσά μεγαλύτερα από ό,τι δικαιούνται.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι 20.000 αυτοί που πρέπει να επιστρέψουν μέρος του ποσού που έλαβαν ως σύνταξη χηρείας.
Το ποσό υπολογίζεται περίπου στα 30-40 ευρώ τον μήνα.
Το συνολικό ποσό από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα, έως και τον Νοέμβριο του 2019 ανέρχεται περίπου στα 480 ευρώ.

Σχόλια