ΚΕΔΕ: Νίκη ΝΔ με 63,6% – Στο ΔΣ εξελέγη και ο Γιώργος Παπαναστασίου - Nέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου

Οι Αιτωλοακαρνάνες δημάρχοι με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ 

Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ 

               Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ εξελέγη ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος έστω και οριακά κατέλαβε την 12η θέση από τους 13 Δημάρχους που εξελέγησαν από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
          Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σάρωσε με 63,6% με νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να είναι ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr:..... Αυτοί είναι οι 13 δήμαρχοι (από Παπαστεργίου έως Αναστασιάδης) και και οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι (από Τζαχρήστας έως Δημαρχόπουλος), που εκλέγονται από την παράταξη της ΝΔ:


Η ανακοίνωση για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:
          Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της ΙΣΤ΄ Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND) εξελέγησαν νέο Διοικητικό και νέο Εποπτικό Συμβούλια της ΚΕΔΕ.
        Ακολούθησε η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων, όπου ξεκάθαρα ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με πάνω από 40 ψήφους διαφορά, επικράτησε του κ. Κυρίζογλου (η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες). Έτσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν και είναι ήδη δημοσιοποιημένα, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ενωσης.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:
«Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία.
Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα.
Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί
–η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων,
–αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο.
Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση,
–τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους,
–με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη.
Μια ημέρα, κατά την οποία,
–εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα,
–θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».

Μεγάλη νίκη ΝΔ
Νωρίτερα η «γαλάζια» παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» ήταν η νικήτρια των εκλογών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ με ποσοστό 63,6%.
Συγκεκριμένα:
-Ψήφισαν 511
-Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά 0.

-Η παράταξη της ΝΔ έλαβε 325 ψήφους (ποσοστό 63,6%) και εκλέγει 19 μέλη (20 μαζί που τον δήμαρχο Αθηναίων που είναι αυτοδικαίως μέλος)
-Το πράσινο» «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» έλαβε 91 ψήφους και εκλέγει 6 μέλη στο νέο ΔΣ.
-Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με  επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ψήφους 45 και εκλέγει 3 μέλη στο νέο ΔΣ.
-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» από το χώρο της κεντροαριστεράς, του δημάρχου Νίκαιας -Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, έλαβε 33 ψήφους και εκλέγει με 2 μέλη στο νέο ΔΣ
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ έλαβε 10 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο ΔΣ.
-Το «Συντονισμός Αιρετών» της ΛΑΕ έλαβε 6 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο ΔΣ.

Σχόλια