ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Τα Κόροντα», να χαρακτηριστεί ο δρόμος Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο επαρχιακός

                 

               ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 «Τα Κόροντα», 
Πατησίων 5,                                                 Αθήνα 16.10.2019, 
Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ
                                                                        Αριθ. πρωτ. 6 

ΠΡΟΣ: 
Τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, 
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ξηρομέρου κ.Γιάννη Τριανταφυλλάκη 

ΘΕΜΑ: Επισκευή δρόμου Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο.

 κ.Γενικέ Γραμματέα, Ο δρόμος από Χρυσοβίτσα προς Βαλόστρατο φθάνει τα 12 χιλιόμετρα περίπου και είναι εδώ και πολύ καιρό ακατάλληλος. Συγκεκριμένα σε τρία σημεία του υπάρχουν μεγάλες λακκούβες που κάνουν πολύ πιθανή την πρόκληση ατυχημάτων. Ο ασφαλτοτάπητας έπεσε πριν από αρκετά χρόνια κι έκτοτε έχει αφεθεί στην τύχη του. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σημαντικός και παρουσιάζει μεγάλη κίνηση οχημάτων. 
Παλιότερα λειτουργούσε συγκοινωνιακή γραμμή, που συνέδεε το πάνω Ξηρόμερο με το Μεσολόγγι. Απ’ αυτόν περνούν όλα τ’ αυτοκίνητα που κινούνται από το Κεντρικό Ξηρόμερο προς το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι καθώς και προς το Πλατυγιάλι. Ακόμη τον διασχίζουν καθημερινά δεκάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες που έχουν μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες στον κάμπο της Χρυσοβίτσας και στο Λεσίνι. 
Οι λακκούβες αυτές στο προηγούμενο διάστημα ταλαιπώρησαν σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής, αφού ήταν γι’ αυτούς ένας πραγματικός «Γολγοθάς» η μετάβασή τους στα χωράφια τους και στις καλλιέργειές τους. Επίσης διερχόμενοι – ανυποψίαστοι οδηγοί έπαθαν σημαντικές ζημιές στα οχήματά τους. Μέχρι σήμερα οι λακκούβες καλύπτονταν «πρόχειρα» με τσιμέντο, αλλά με την πρώτη βροχή άνοιγαν πάλι κι ο δρόμος γινόταν ξανά αδιάβατος κι επικίνδυνος. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη πλέον η επισκευή – συντήρηση του δρόμου και πρέπει να καλυφθούν με ασφαλτοτάπητα οι λακκούβες.
 Ήδη με την υπ’ αριθ. 127/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, την οποία σας επισυνάπτουμε έχει ξεκινήσει η διαδικασία – μελέτη για να χαρακτηριστεί ο δρόμος επαρχιακός και μάλιστα αυτός διαθέτει και το απαιτούμενο πλάτος, καθώς από τη μία πλευρά του έχει γίνει αναδασμός. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε Α) Να αποδεχθείτε τον χαρακτηρισμό του δρόμου ως επαρχιακού και β) την επίσπευση της επισκευής – συντήρησης του δρόμου, η οποία θα δώσει πνοή στο χωριό μας και θα βάλει τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. 
               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Ταξιάρχης Σάββας                 Καλλιρρόη Γεωργούλα


Σχόλια