Ερώτηση Λ. Βελόπουλου Για Τα Προβλήματα Στο Άλσος Πενταλόφου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και  Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τα προβλήματα στο άλσος Πενταλόφου του Δήμου  Μεσολογγίου.Οι Υπουργοί ερωτώνται θα μεριμνήσουν ώστε να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους κατοίκους της περιοχής. στο άλσος το Πενταλόφου.Tα προβλήματα στο άλσος Πενταλόφου είναι χρόνια, τα οποία όμως διογκώθηκαν από τα  έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Θυμίζουμε ότιι πριν από λίγες ημέρες είχε εκδώσει και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκηη  Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου και το Σωματείο Ανάδειξης “ΑΧΕΛΩΟΣ” περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο άλσος Πενταλόφου Μεσολογγίου, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους με τα γερασμένα υπέρψηλα πεύκα. Καταγγέλλουν παράλληλα  αδράνεια και αδιαφορία των τοπικών αρχών 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ
Κύριοι Υπουργοί,
Παρά το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν προς τους αρμόδιους φορείς και πολιτικούς εκπροσώπους η Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου του δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου και το Σωματείο ανάδειξης «ΑΧΕΛΩΟΣ» για την επικινδυνότητα στο άλσος Πενταλόφου, ουδείς αρμόδιος έχει ενδιαφερθεί μέχρι στιγμής.
Οι ίδιοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι καμία αντίδραση δεν υπήρξε τόσο από το Δασαρχείο Μεσολογγίου, όσο και από την Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου της Ι.Π.Ν Μεσολογγίου.
Το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με τις πτώσεις δένδρων στο Άλσος του Πενταλόφου, όπου αναγκάστηκαν οι κάτοικοι να απομακρύνουν οι ίδιοι τα πεσμένα δέντρα από τον δρόμο.
Οι κάτοικοι του Πενταλόφου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την εικόνα εγκατάλειψης ενός δημοσίου χώρου, που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για απώλεια ζωών συνανθρώπων τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμόδιους φορείς, ενόψει μάλιστα των δύσκολων καιρικών φαινομένων που έρχονται.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Προτίθεσθε, πέρα των παρηγορητικών λόγων, προς τους κατοίκους του Πενταλόφου να μεριμνήσετε ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα επικινδυνότητας για τους ανθρώπους, στο άλσος Πενταλόφου.
Ο ερωτών βουλευτήςΚυριάκος Βελόπουλος

Σχόλια