Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εδώ(;) θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες! Αυτοψία της «Σ» στην πρώην ξενοδοχειακή μονάδα στο Καστράκι Αγρινίου (ΦΩΤΟ)


Κινητοποίηση χθες από τους κατοίκους της περιοχής – Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες
Θέμα χρόνου ισχυρίζονται πολλοί ότι είναι η φιλοξενία μεταναστών – προσφύγων σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις πρώτες μεταφορές από τα νησιά σε επαρχιακές πόλεις όπως η Βέροια, η Νάουσα, οι Σέρρες, τα Γιαννιτσά και τα Γρεβενά, με την ανησυχία να είναι έκδηλη, παρά το γεγονός ότι για την ώρα δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο.
Η φημολογία φουντώνει τις τελευταίες ώρες για φιλοξενία μεταναστών στο Καστράκι Αγρινίου, και πιο συγκεκριμένα σε πρώην ξενοδοχειακή μονάδα (παραδοσιακός ξενώνας) που μετά το λουκέτο που μπήκε ιδιοκτησιακά έχει περάσει σε Τράπεζα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετανάστες -αν ο σχεδιασμός εφαρμοστεί όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση- θα μετεγκατασταθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Όπως εξάλλου εδώ και καιρό έγραψε η «Σ» έχει γίνει αυτοψία στο χώρο από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής ενώ για τον χώρο έχει πλήρη γνώση και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Ο φακός της «Σ» βρέθηκε χθες, στον πολυσυζητημένο ξενώνα πραγματοποιώντας αυτοψία στους χώρους του. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση που να μαρτυρά πως ο χώρος προκρίνεται -τουλάχιστον άμεσα- για φιλοξενία μεταναστών – προσφύγων αν και σχετικά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.
Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και τις αμέσως επόμενες ημέρες το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» μέχρι στιγμής η Αστυνομική Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση, γεγονός που σημαίνει πολλά…
Από τη χθεσινή κινητοποίηση των κατοίκων του Καστρακίου
Στο μεταξύ κινητοποίηση στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Εμπεσού, που οδηγεί στο Καστράκι πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί, κάτοικοι του χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την πιθανότητα φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων.
Οι κάτοικοι ζητούν απαντήσεις για το μείζον αυτό θέμα θέτοντας κυρίως το ζήτημα της ασφάλειας, ενώ στην περιοχή λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του φράγματος της τεχνητής λίμνης αλλά και ο ΧΥΤΑ Στράτου, κάνοντας λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση.
Πάντως, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι και με το προφίλ των μεταναστών που ενδέχεται να μεταφερθούν στον πρώην ξενώνα καθώς δεν γνωρίζουν αν θα φιλοξενηθούν οικογένειες ή όχι.
Τέλος, ανέφεραν ότι θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, μαζί με τους κατοίκους γειτονικών χωριών, εάν δεν υπάρξει ενημέρωση από τους αρμοδίους.
Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «Συνείδηση»

Σχόλια