Χριστίνα Σταρακά: «Εμπαιγμός προς την κοινωνία του Αγρινίου οι ενέργειες Κικίλια για το παλαιό νοσοκομείο»



Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσει, επί της ουσίας, την χρηματοδότηση του παλιού Νοσοκομείου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, έκανε την εξής δήλωση:
«Η αξιοποίηση των χώρων του παλιού Νοσοκομείου, συνιστά αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή στις 6 Μαΐου του 2019 υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 6ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου η οποία προβλέπει την αναδιαμόρφωση τμημάτων του κτηρίου με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο στόχευε σε ένα κτήριο λειτουργικό το οποίο θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή. Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά, αντί να δρομολογηθεί η δημοπράτηση του, το έργο φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες.
Μόνο ως απαράδεκτη και επικίνδυνη,  μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Υπουργού Υγείας να περικόψει το ποσό των 950.000 € από το αρχικό ποσό του 1.000.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων! Επί της ουσίας δηλαδή να διαθέσει 50.000 ευρώ για το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου! Η παράταξη μας καταγγέλλει την ενέργεια αυτή η οποία αποτελεί εμπαιγμό προς την τοπική κοινωνία και τους αγώνες που έχει κάνει ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού Νοσοκομείου και να πάψει να είναι ένα κενό μέσα στον αστικό ιστό.
Καλούμε τον Υπουργό να πάρει πίσω την απόφαση του και την Περιφέρεια και τον Δήμο Αγρινίου να δράσουν προς όφελος των πολιτών πέρα από κομματικές τοποθετήσεις και σκοπιμότητες».

Σχόλια