Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε διήμερο συνέδριο στη Ναύπακτο (ΦΩΤΟ)


Με σημαντικές παρουσίες εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο το διήμερο Συνέδριο Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Διαχείρισης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUM Training & Consulting. Το Συνέδριο έλαβε χώρα την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και μεταξύ των παρευρισκομένων και συμμετεχόντων ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” Δρ.Μιχάλης Χρηστάκης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί και Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων και Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες ΟΤΑ, υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας των Συνέδρων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Γέφυρα ΑΕ που στήριξε τη διοργάνωση με την ευγενική της χορηγία, ενώ απευθύνονται ευχαριστίες για την παραχώρηση των αιθουσών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδος και τον Πρόεδρο κ. Αριστομένη Χάρο και στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και τον Διευθυντή κ. Αντώνη Μπέκο.
Στο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη των Εργασιών, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Θεωρώ ότι ειδικά στην παρούσα συγκυρία η ανάγκη ανάπτυξης ουσιαστικών συνεργασιών με στόχο την προώθηση των θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι επιβεβλημένη. Τόσο οριζόντια όσο και κάθετα ανάμεσα στα διαφορετικά επίπεδα κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης και κοινωνίας απαιτούνται θεσμοί και διαδικασίες διαβούλευσης, διαλόγου, συνεργασίας, αλλά και δημιουργία συναινέσεων. Ευελπιστώ και ευελπιστούμε όλοι ότι το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής καλών πρακτικών και δημιουργίας δικτύων μεταξύ των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σημείο αναφοράς την Ναύπακτο.

Σχόλια