Μια απέραντη χωματερή ο δρόμος Χρυσοβίτσα - Παλαιομάνινα

Μια Απέραντη χωματερή έχει δημιουργηθεί στον δρόμο από Χρυσοβίτσα προς Παλαιομάνινα, 
 καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή.
Μπάζα, στρώματα, κλαδιά, παρατημένα σκουπίδια, πλαστικά, ξερά χόρτα, και πολλά ακόμα εύφλεκτα υλικά έχουν μετατρέψει το χώρο σε ανεξέλεγκτη χωματερή.
Το  Φίλικο  μας,dragamesto.blogspot.com, που μας έστειλε τις φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται ο χώρος εγκαταλειμμένος στο έλεος των σκουπιδιών.
Σας επισυνάπτουμε παλιό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Χρυσοβιτσάνικα Νέα» που γράφει:
«Στα Κοντοπάλιουρα είναι ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος, όπου υπάρχουν πεταμένα χαρτοκιβώτια, τσουβάλια, μπουκάλια, ρόδες, στρώματα, παιχνίδια, πατάκια, τενεκέδες, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά. Ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον. Η κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτόν είναι κυριολεκτικά εφιαλτική. Προτείνουμε να καθαριστεί ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος και να μαζευτούν τα σκουπίδια που έχουν ριχτεί στις άκρες των δημοσίων δρόμων καθώς και στα ρέματα και στους αγροτικούς δρόμους…..»
Να προσθέσουμε ότι πλέον δεν είναι μόνο η θέση κουντοπάλιουρα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Χρυσοβιτσάνικα Νεα άλλα σε όλη την διαδρομή αναφέρουμε  μερικά σημεία που το φαινόμενο είναι έντονο όπως η είσοδος του οικισμού πηγάδιακοντοπάλιουρα, και στα αυλάκια του δρόμου.

Επειδή η καθαριότητα στον Δήμο Ξηρομέρου είναι ένα από τα «στοιχήματα» της νέας Δημοτικής αρχής που μόλις ανέλαβε, ελπίζουμε ότι σύντομα θα φύγουν τα μπάζα και τα σκουπίδια και ο χώρος θα γίνει ξανά όμορφος, περιποιημένος και καθαρός.


Δείτε τις φωτογραφίες:
dragamesto.blogspot.com













Σχόλια