ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ KAI ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!

φώτο : αρχείο 
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, το κοινοτικό συμβούλιο Βασιλοπούλου  και ο σύλλογος Βασιλοπουλιωτών "η Βελά" στα πλαίσια της πανηγύρεως του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο, σας προσκαλεί στη γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 το πρωί μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, στο προαύλιο του ιερού ναού.....

Ο ναός μας έχει τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου, το οποίο θα βρίσκετε όλες τις ημέρες από Παρασκευη 01 Νοεμβρίου έως και Κυριακή 03 Νοεμβρίου σε δημόσιο προσκύνημα.
Η 3η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου, είναι η ημερομηνία που κατά την παράδοση οι αμπελουργοί συνήθιζαν να ανοίγουν τα κρασιά της νέας σοδειάς και σε πολλά μέρη αποκαλείται του Αγίου Γεωργίου του μεθυστή.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πανήγυρη και στον επίλογο της να απολαύσετε εκλεκτά κρασιά από  Βασιλοπουλίτες παραγωγούς, παραδοσιακές πίτες της περιοχής και εκλεκτούς ψητούς μεζέδες, εννοείτε δωρεάν.


Για το εκκλησιαστικό συμβούλιο, Φίλιππος Τσόμπος
Για το Κ.Σ Ο πρόεδρος του χωριού, Πάνος Πετρονικολός
Για το Δ.Σ.Ο Προέδρος του Συλλόγου Πάνος Παπαζώης


Σχόλια