Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Τα Κόροντα

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα,  Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝΣΥ (Πατησίων 5, 4ος όρ. Αθήνα) η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «τα Κόροντα» με θέματα ημερήσιας διάταξης τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό από 12.12.2018 έως 14.12.2019 και τον προγραμματισμό δράσης του Δ.Σ.
Στη Γ.Σ. συμμετείχαν πολλά μέλη κι έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του συλλόγου και του χωριού. Η παρουσία αυτών των μελών έδωσε κουράγιο κι ελπίδα στα μέλη του Δ.Σ. που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται για να παραμείνει άσβεστη η φλόγα του Συλλόγου μας, που έρχεται από πολύ μακριά, από το 1976,με αδιάκοπή λειτουργία 43 χρόνων και με μία σημαντική δημιουργική πορεία σε μία περίοδο που γύρω μας καταρρέουν παταγωδώς οι χτεσινές βεβαιότητες της ζωής και του τόπου μας. 
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, πρόεδρος της Γ.Σ. για την διεύθυνση των εργασιών εκλέχτηκε ο Αλέξανδρος Σάββας και γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών η Μιρέλα Χαντζή.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ταξιάρχης Σάββας διάβασε τον απολογισμό δράσης, η Μιρέλα Χαντζη  διάβασε τον οικονομικό απολογισμό και ο Ταξιάρχης Σάββας τον προγραμματισμό δράσης.
Ακολούθως η Ελένη Β. Σάββα διάβασε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και στη συνέχεια τα μέλη προχώρησαν στην έγκρισή τους διά βοής.
Στο δεύτερο μέρος της Συνέλευσης ακούστηκαν απόψεις και παρατηρήσεις και διατυπώθηκαν προτάσεις συγχωριανών και μελών του Συλλόγου για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Μίλησαν κατά σειρά ο Κώστας Γεωργούλας , ο Λεωνίδας Ζορμπάς, ο  Σωτήρης Ζορμπάς ,  κι ο Βασίλης Κ. Ζορμπάς.
Ο Κώστας Γεωργούλας αναφέρθηκε στο έργο του ως Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου και στις παρεμβάσεις του Δήμου στο χωριό και ειδικότερα στην αποπεράτωση της πλατείας και στην επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ.

Ο Λεωνίδας Ζορμπάς τόνισε ότι πρέπει, επιτέλους να επισκευασθεί ο δρόμος – Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο.

Στη Γ.Σ.  έστειλε επιστολή ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Χρόνης που λόγου υποχρεώσεών δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην επιστολή του αναφέρθηκε στην θέληση του για συνεργασία με τον Σύλλογο.Σχόλια