Εντυπωσίασαν τα ΚΔΑΠ Ξηρομέρου (Αστακού-Φυτειών-Κανδήλας) με τις Χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις τους


Τα ΚΔΑΠ Ξηρομέρου έχοντας για άλλη μια χρονιά ψηλά τον πήχη εντυπωσίασαν με τις Χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις τους και χάρισαν στα ωφελούμενα παιδιά των δομών και όχι μόνο χαρά, διασκέδαση, τη μαγεία και τη λάμψη των Χριστουγέννων ενώ παράλληλα έδειξαν και τη φιλανθρωπική τους πλευρά.
Αρχικά, το ΚΔΑΠ Αστακού ακολούθησε για ένα μήνα Χριστουγεννιάτικο καθημερινό πρόγραμμα με δράσεις όπως δημιουργία ‘παιδικής χορωδίας που τραγουδούσε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια», «στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου», «εικαστικά εργαστήρια με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί), με διάφορες τεχνικές όπως decoupage, κατασκευές με φυσικά υλικά κ.α. εντάσσοντας τα παιδιά στο κλίμα των ημερών με εναλλακτικούς τρόπους. Παράλληλα πραγματοποίησαν εργαστήρι «μικροί ζαχαροπλάστες» φτιάχνοντας με τα παιδιά τρουφάκια, έφτιαξαν «κηροπήγια από πορτοκάλι» μιλώντας για την διατροφική αξία του πορτοκαλιού, έφτιαξαν στολίδια, ημερολόγια και γούρια για όλα τα παιδιά, κάποια από τα οποία διατέθηκαν για καλό σκοπό σε συνεργασία με το σύλλογο, διοργάνωσαν τη μέρα «σοκολάτα vs τσάι » στο χώρο του ΚΔΑΠ , «Χριστουγιεννιάτικη φωτογράφηση με αξεσουάρ», «ημέρα φιλαναγνωσίας» με Χριστουγιεννιάτικα παιδικά βιβλία και παραμύθια, «γράμματα στο Αη Βασίλη» και «προβολή Χριστουγιεννιάτικης παιδικής ταινίας» Έγινε ακόμα επίσκεψη-εκδρομή σε μουσική συναυλία της κας Αμαλίας Μακρή  και σε διαδραστική αφήγηση παραμυθιού «Ο Αη Βασίλης θα’ ρθει». Αποκορύφωμα του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος ήταν το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν/παρτυ για όλα τα παιδιά με καλεσμένη ανιματέρ, face painting, φαγητό και ροφήματα για τα παιδιά, δώρα και υπέροχες φωτογραφίες που συμπληρώνουν το δημιουργικό φωτογραφικό άλμπουμ της χρονιάς, παρουσία του προέδρου της Κοινωφελούς κ. Μάντζαρη Ελευθέριου.





































Επιπλέον το ΚΔΑΠ Φυτειών με Χριστουγιεννιάτικες κατασκευές και με το στολισμό του Δέντρου του ΚΔΑΠ έκανε την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του. Συμμετείχε ακόμα στο άναμα του Δέντρου των Φυτειών αλλά και στο στολισμό του , παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, του Αντιδημάρχου κ. Τζαχρήστα Παναγιώτη και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Μάντζαρη Ελευθέριου , ενώ με ιδιαίτερη επιτυχία φιλοξένησε την ομάδα «παραμυθοκλωστή» που χάρισε μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ημέρα στα παιδιά μέσω των παραμυθιών. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ με τραγούδια, ποιήματα, χορευτικά κλπ από τα παιδιά που εντυπωσίασε.




















Τέλος με πολλές Χριστουγεννιάτικες δράσεις και το ΚΔΑΠ Κανδήλας χάρισε στα παιδιά της Δ.Ε. Αλυζίας ευχάριστες Χριστουγεννιάτικες στιγμές. Δίνοντας μια εορταστική ατμόσφαιρα και εντάσσοντας τα παιδιά για τα καλά σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Με πολλά γούρια, ημερολόγια, στολίδια και κατασκευές δώρο για τα παιδιά έδειξε την πιο δημιουργική πλευρά του ολοκληρώνοντας την φετινή χρονιά. Παράλληλα φιλοξένησε την ομάδα παραμυθοκλωστή που με τα παραμύθια τους, ταξιδέψαν σ’ έναν όμορφο και μαγικό κόσμο, τραγούδησαν, χόρεψαν και βίωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Τέλος, πραγματοποίησαν μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή σε μια κατάμεστη αίθουσα. Ο κόσμος το χάρηκε μαζί με τα παιδιά. Χαρακτηριστικά το ΚΔΑΠ Κανδήλας αναφέρει» Μέσα σ’ ένα κλίμα ευχάριστο, χαρούμενο και δημιουργικό, τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. παρουσίασαν το θεατρικό έργο της Maria N Kitra «Ο … άγιος Βασίλης», μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη κωμωδία για την αγάπη, τη φιλία, την ανάγκη του να βρισκόμαστε κοντά στους δικούς μας ανθρώπους. Την αυλαία άνοιξαν οι μικρότεροι της παρέας, χορεύοντας μας την ιστορία του Ρούντολφ, του μικρού ταράνδου του Αγίου Βασίλη. Μετά την ολοκλήρωση της γιορτής, προσφέρθηκαν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκίσματα από το μπουφέ που είχε στηθεί στο χώρο του ΚΔΑΠ και δώρα στα παιδιά.
Αρχικά, να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς και να τους ευχηθούμε υγεία και καλή πρόοδο!
Ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λευτέρης Κατσαούνης, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Παναγιώτης Παληογιάννης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου, κ. Βασίλης Πολύζος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, κ. Παναγιώτης Γκόλιας, που χαιρέτισε την εκδήλωση, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Μπαμπούρης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κανδήλας, κ. Στέλιος Σιδεράς, Βάρνακα, κ. Λάμπρος Πραμαγκιούλης και Μύτικα, κ. Δημήτρης Φάρρος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Κανδήλας, κ. Γλυκερία Σερεπίσου, Βάρνακα, κ. Γιώργος Κεραμίδας και Μύτικα, κ. Ελεάνα Λιβιτσάνη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας, κ. Αλέξης Παπαναστάσης, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Κανδήλας, κ. Αριάδνη Θεοχαρίδη, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κανδήλας, κ. Ευδοκία Νίκα, εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς.
Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, κ. Ελευθέριος Μάντζαρης, που συνέβαλε στην πραγματοποίηση της γιορτής.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες τις μαμάδες για την προσφορά τους στο μπουφέ μας και την πάντοτε καλή συνεργασία και τη στήριξή τους!»
http://kedix.gr/














Σχόλια

  1. Ο Παναγιώτης Σταικος πρωην δήμαρχος Ξηρομέρου και επιτυχημένος δήμαρχος με πολλά έργα επι θητείας του εχει πει μια κουβέντα οτι και να κάνεις θα ξεχαστεί η κίνηση του ακτιβισμού όμως οχι ..
    Ο Γεωργούλας ειναι ο εμπνευστης και ο δημιουργός των ΚΔΑΠ στο Δήμο Ξηρομέρου τρια ΚΔΑΠ Παρακαλώ ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΝΔΗΛΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΜΕ 13 εργαζόμενους και 220 παιδιά στις 3 δομές .
    Τον έχουν ξεχάσει είδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου