Τα Ξέχασαν τα τρία ΤΟΕΒ του Δήμου Ξηρομέρου

Βλέποντας την δήλωση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος διαπιστώνουμε την θέληση του να βοηθήσει στον πρωτογενή τομέα βελτιώνοντας μερικά απο τα  ΤΟΕΒ , κοιτάζοντας προσεκτικά την λίστα με τα ωφελούμενα ΤΟΕΒ παρατηρούμε οτι λείπουν τα ΤΟΕΒ Του Δήμου Ξηρομέρου Φυτειών , Χρυσοβίτσας και Παλαιομάνινας .
Θέλουμε να ρωτήσουμε τον Περιφερειάρχη κύριο Φαρμάκη αν γνωρίζει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρία  ΤΟΕΒ, τα δύο παραμένουν κλειστά της Χρυσοβίτσας και της Παλαιομάνινας και αυτό των Φυτειών Λειτουργεί με πολλά προβλήματα.
α) Ποιες οι προθέσεις σας κύριε Περιφερειάρχη για τα τρία ΤΟΕΒ του Δήμου Ξηρομέρου ; 
β) Τι ενημέρωση έχετε απο τον δήμο Ξηρομέρου για την κατάσταση των τριών ΤΟΕΒ  ; 


Παρεμβάσεις συνολικού ύψους 15.307.094 ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και κατά συνέπεια οι δυνατότητες άρδευσης σημαντικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.


Συγκεκριμένα, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα (και ειδικότερα στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων») και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), είναι τα εξής:



1. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Σαβαλίων (2.198.000,60 ευρώ).
2. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Μυρτουντίων (2.198.000,60 ευρώ).
3. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Β΄ Πύργου (2.199.000,00 ευρώ). 
4. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Α3 & Α4 της Ζώνης 8 του Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Κατοχής (1.600.000,00 ευρώ).
5. Παρεμβάσεις βελτίωσης Αρδευτικών Δικτύων Δήμου Θέρμου (725.000,00 ευρώ).
6. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Α2 Ζώνης (9Α) και Α2 Ζώνης (9Β+9Γ) Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Νεοχωρίου (2.200.000,00 ευρώ).
7. Αντικατάσταση Αγωγών & Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου με εγκατάσταση Σύγχρονου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού (1.987.091,87 ευρώ).
8. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 Κτήματος Λεσινίου του Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Λεσινίου (2.200.000,00 ευρώ).

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε:


«Ο εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αποτελεί την ικανή και αναγκαία προϋπόθεση αύξησης αλλά και βελτίωσης της αγροτικής μας παραγωγής. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για την Περιφέρειά μας κρίσιμο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και είναι κυριολεκτικά ανεπίτρεπτο, τα αρδευτικά μας δίκτυα σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας να αντιμετωπίζουν τόσα πολλά και πολύχρονα προβλήματα. Από την πλευρά μας, ως νέα Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται, ώστε να εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή στην αγροτική παραγωγή του τόπου μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση, επιζητούμε τη συνεργασία και τη συνευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων και κυρίως των αγροτών μας, στο πλευρό των οποίων θα σταθούμε με κοινό στόχο να δούμε τα αγροτικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας να κατακτούν τη θέση που τους αξίζει, στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά».

Σχόλια

  1. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη είχε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, στο γραφείο του κ. Φαρμάκη στην Πάτρα.

    Αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σε ατζέντα θεμάτων που άπτονται στην ανάγκη απόκτησης σημαντικών έργων υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος Ξηρομέρου, σε πολλούς τομείς.

    Η σχετική ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress, αναφερει για την συνάντηση:

    Οι δύο νέοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι έχουν χτίσει μία προσωπική φιλική σχέση, και σε αυτή τους την συνάντηση έδειξαν ότι μιλάνε την ίδια γλώσσα, βλέπουν με μία διαφορετική οπτική από την συνηθισμένη την άσκηση της πολιτικής από τις θέσεις ευθύνης που τους έταξαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές και επιβεβαίωσαν ότι προσβλέπουν αμφότεροι σε μία ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία, με στόχο την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στον Δήμο Ξηρομέρου και κατ’ επέκταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
    Επίσης συζητήθηκε το θέμα αναζήτησης οικονομικών πόρων, στα πλαίσια της νέας θαλάσσιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε ήδη να τρέχει, με την στρατηγική της «Γαλάζιας Ανάπτυξης» να κατέχει κεντρικό ρόλο. Στόχος της συγκεκριμένης στρατηγικής, είναι η εφαρμογή πολιτικών ώστε να υπάρξει αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων με καινοτόμες δράσεις, ώστε να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας.
    Ο Δήμος Ξηρομέρου με τα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής, οφείλει να παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα και να αναζητήσει οικονομικούς πόρους προς αξιοποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεράστια η ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κυρίου Δημάρχου .
    Εμείς θα αρκεστούμε σαν τα σκυλιά με τα Κόκκαλα και λιγάκι ψαχνό .!!!
    Όνειρα γλυκά αξιότιμοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής σας, γιατί κάποιοι άλλοι μάγκες ,αλλά πραγματικοί μάγκες Δήμαρχοι πρόλαβαν το φιλέτο ,γιατί απλά ήταν έτοιμοι και διεκδίκησαν ,αυτά που χρειαζόντουσαν πραγματικά και όχι ότι περισσεύει ,απλά για να φανεί ,ότι κάτι κάναμε και εμείς .
    Αμ δεν κάνουν ούλοι για τέτοιες δουλειές γιάγια μ ´ .!!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τι μιλάγανε στην συνάντηση περί ανέμων και υδάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές οι φωτογραφίες που έβγαζε ο Δήμαρχος Ξηρομερου μπροστά σε μηχανήματα που έριχναν Πίσα στην παραλία Αστακού με χρήματα που κατάφερε και έφερε η προηγούμενη δημοτική αρχή από τις θεομηνίες.
    Να δούμε πόσες φωτογραφίες θα βγάλει ο κύριος δήμαρχος σε δικά του έργα αυτά που θα καταφέρει να εντάξει σε προγράμματα αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΕΒ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ ΑΣΧΕΤΟΙ. Η ΔΡΑΣΗ ΕΛΗΞΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ. ΤΩΡΑ ΕΙΔΑΤΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΤΕ???? ΤΟΤΕ ΧΟΡΕΥΑΤΕ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑΔΕΣ.

    ΑΣΧΕΤΟΙ Ε ΑΣΧΕΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου