Ερώτηση ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς & ΚΔΑΠ της ΚαστοριάςΕρώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, στο Δήμο Καστοριάς, κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.
Παραθέτουμε την Ερώτηση:
«Αγανακτισμένοι είναι οι 19 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων στους δυο βρεφικούς σταθμούς και στο ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μέσω της διαχειριστικής αρχής ΕΕΤΑΑ.
Το πρόβλημα μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού, υφίσταται εδώ και 13 χρόνια με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά, έτος 2019, να έχουν μείνει απλήρωτοι 11 μήνες παρά το ότι πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Η δημοτική αρχή, στην οποία απευθύνθηκαν επανειλημμένως, επικαλείται την ελλιπή χρηματοδότηση. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι αυτοί να μη γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν και να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν πλέον στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Μετά τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για:
- Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την εξασφάλιση της τακτικής πλέον πληρωμής τους.
- Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, που ναι μεν συναρτώνται με τα συγκεκριμένα προγράμματα σήμερα, όμως η παρουσία τους είναι αναγκαία και κρίσιμη για τη συνολική λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και λοιπών δομών και έχουν προσληφθεί από χρόνια και με διαδικασία ΑΣΕΠ».

Σχόλια