Πάτρα: Ονοματοδοσία του Εργοστασίου Τέχνης σε “Θάνος Μικρούτσικος” – Η πόλη τιμά τον δημιουργό του Διεθνούς Φεστιβάλ

Πάτρα: Ονοματοδοσία του Εργοστασίου Τέχνης σε “Θάνος Μικρούτσικος” – Η πόλη τιμά τον δημιουργό του Διεθνούς ΦεστιβάλΤο Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων που συνεδρίασε σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2019 εκτάκτως, μετά την αναγγελία της θλιβερής είδησης απώλειας του Θάνου Μικρούτσικου, αποφάσισε τα εξής:

Εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.
Να τιμήσει το άξιο τέκνο, που γεννήθηκε, ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα, δημιούργησε στην πόλη μας και που με το έργο του εμψύχωσε τους ανθρώπους, μας έφερε σε επαφή με την μουσική και τους στίχους που δίνουν νόημα στην ζωή.
Να δώσει το όνομά του στο προς κατασκευή συνεδριακό χώρο του «εργοστασίου τέχνης» και να ονομαστεί «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ». Η πρώτη συναυλία που θα γίνει θα είναι αφιερωμένη στο έργο του.
Οι εκδηλώσεις του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2020 (δημιούργημά του) να έχουν στο πρόγραμμά τους, έργα του.
Να ανταποκριθούμε στην σκέψη του, αντί για δώρα φέτος τις γιορτές, να δώσουμε αίμα και να οργανώσουμε αιμοδοσία στην πόλη μας, από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2020, προς τιμήν του.
Να παρευρεθούμε στην πολιτική κηδεία του την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποχαιρετά τον αγαπημένο μας Θάνο Μικρούτσικο με τους παρακάτω στίχους του Νίκου Καββαδία, που τόσο αγάπησε:
Μια βάρκα θέλω ποταμέ, να ρίξω από χαρτόνι,
Όπως αυτές που παίζουνε στις όχθες μαθητές.
Σκοτώνει, πες μου, ο χωρισμός; -Ματώνει δεν σκοτώνει.
Ποιος είπε φούντο; Ψέματα. Δεν φτάσαμε ποτές.

Σχόλια