Αίτημα όλων των Χρυσοβιτσάνων είναι να επαναλειτουργήσει το ΤΟΕΒ

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τοεβ χρυσοβιτσας
Πάγιο αίτημα όλα αυτά τα χρόνια όλων των Χρυσοβιτσάνων της τοπικής κοινότητας και των πολιτιστικών Συλλόγων είναι η επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ.
Το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας από λάθη της διοίκησής του (χρέη προς τη ΔΕΗ και προς το προσωπικό) αλλά και από λανθασμένες ενέργειες του ίδιου του Δήμου, παραμένει για 8η χρονιά κλειστό με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή και να μην υπάρχουν οι προηγούμενες καλλιέργειες στον Κάμπο. 
Πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ και για το σκοπό αυτό να γίνουν ενέργειες ώστε: 
α) να εξασφαλισθεί Επιχορήγηση προκειμένου ν’ αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές που υπέστησαν τ’ αντλιοστάσια άρδευσης από θεομηνίες και 
β) το έργο τοποθέτησης υδροληπτών, που έχει ματαιωθεί, να ενταχθεί και πάλι στο ΕΣΠΑ.
Σε χθεσινή ανακοίνωση του περιφερειάρχη Κυρίου Φαρμάκη για τα ΤΟΕΒ Δυτικης Ελλάδος το Ξηρόμερο έμεινε έκπληκτο από την κατάφωρη αδικία την μη ένταξη των ΤΟΕΒ του Ξηρομέρου στο Πρόγραμμα (και ειδικότερα στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων») και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Ειδικότερα στην Χρυσοβίτσα όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την λειτουργία του ΤΟΕΒ.
Με τελευταία προσπάθεια την επιχορήγηση με 50.000 ευρώ απο το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, χρήματα που δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο του ΤΟΕΒ άλλα έχουν κολλήσει  στην γραφειοκρατία ανάμεσα στο Υπουργείο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Κύριε Περιφερειάρχη Ελπίζουμε στο επόμενο πρόγραμμα για τα ΤΟΕΒ να συμπεριελήφθη και το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας φυσικά και των υπόλοιπων δυο ΤΟΕΒ Φυτειών και Παλαιομάνινας  .
οι Κατοικοι και οι φορείς τις Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου.

Σχόλια