Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου 42η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση



Έγινε στις 15/12/2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝΣΥ (Πατησίων 5, 4ος ορ.) η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα” με θέματα ημερήσιας διάταξης: α) Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός από 17/12/2018 μέχρι 15/12/2019 και β) προγραμματισμός δράσης.
Στη Γ.Σ. υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή κι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του Συλλόγου και του χωριού .
Η παρουσία αυτών των μελών έδωσε κουράγιο κι ελπίδα στα μέλη του Δ.Σ. που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται για να παραμείνει άσβεστη η φλόγα του Συλλόγου μας που έρχεται από πολύ μακριά από το 1976, με αδιάκοπη λειτουργία 43 χρόνων και με μια σημαντική δημιουργική πορεία σε μια περίοδο που γύρω μας καταρρέουν παταγωδώς οι χθεσινές βεβαιότητες της ζωής.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία πρόεδρος της Γ.Σ. για την διεύθυνση των εργασιών εκλέχτηκε ο Αλέξανδρος Σάββας και γραμματέας η Μιρέλα Χαντζή. 
Πριν την έναρξη των εργασιών διαβάστηκε στη Γ.Σ. το μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ιωάννη Χρ. Χρόνη, με το οποίο έκανε γνωστό ότι λόγω πρόσκαιρου προβλήματος υγείας δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη συνέλευση κι αναφέρθηκε στη θέληση για συνεργασία με το Σύλλογο.
Αμέσως μετά διάβασε τον Διοικητικό απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης, ο πρόεδρος Ταξιάρχης Σάββας κι ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός, τον οποίο διάβασε η Μιρέλα Χαντζή, λόγω κωλύματος του ταμία Γεράσιμου Σπ. Ζορμπά. Στη συνέχεια η Ελένη Βασ. Σάββα διάβασε την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Μετά τα μέλη του Συλλόγου ζητούσαν κι έπαιρναν τον λόγο από τον Πρόεδρο κι έκαναν παρατηρήσεις πάνω στους απολογισμούς καθώς και προτάθηκε που αφορούσαν τα προβλήματα, αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και το χωριό. Μίλησαν κατά σειρά οι: Κώστας Γεωργούλας, Λεωνίδας Ζορμπάς, Σωτήρης Ζορμπάς και Βασίλης Κ. Ζορμπάς.
Ειδικότερα ο Κώστας Γεωργούλας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του για το χωριό με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου στην προηγούμενη πενταετία, στην συνεργασία με τους φορείς, στις εκδηλώσεις και τα θέματα που προώθησε και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο θέμα της επαναλειτουργίας του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας, της επισκευής του δρόμου Χρυσοβίτσας Βαλόστρατου και το θέμα του αγωγού ομβρίων υδάτων για το οποίο πρότεινε να γίνει συνολική μελέτη για όλο το χωριό και να χρησιμοποιηθεί ως αγωγός λυμάτων. 
Ο Λεωνίδας Ζορμπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη επισκευής του δρόμου Χρυσοβίτσας-Βαλόαστρατο.
 Ο Σωτήρης Ζορμπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναλειτουργίας του ΤΟΕΒ και να γίνει αγωγός ομβρίων υδάτων για όλο το χωριό. Τέλος ο Βασίλης Κ. Ζορμπάς τόνισε ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το μεγάλο έργο της άρδευσης που είναι βασικό για την ανάπτυξη του χωριού και να επισκευασθεί ο δρόμος Χρυσοβίτσας Βαλόστρατο.
Μετά από ψηφοφορία εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός κι ο Οικονομικός απολογισμός και οι συμμετέχοντες στη Γ.Σ. απάλλαξαν τα μέλη του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο δουλειάς που γίνεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου.
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ 







Σχόλια