Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από τον Άγριλο Αμφιλοχίας για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή


Το προγραμματισμένο συλλαλητήριο κατά της δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στον Αγριλο Αμφιλοχίας , πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιανουαρίου στο πρώην στρατόπεδο Ψαρογιάννη.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας τόνισε με αυστηρό ύφος κατά παντός υπευθύνου, ότι μια δομή φιλοξενίας στο σημείο βρίσκει αντίθετους τις τοπικές αρχές αλλά και όλη την κοινωνία της περιοχής. Απαίτησε, καλώντας τους πολιτικούς του νομού και κυρίως τους κυβερνητικούς, να πάρουν ξεκάθαρα θέση και όχι με μισόλογα και υπεκφυγές, εάν το συγκεκριμένο σημείο, τους βρίσκει σύμφωνους. «Όχι ψωμί στο ληστή και χαμπέρι στο χωροφύλακα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, έθεσε στους πολιτικούς το ερώτημα: Γιατί στοχοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη περιοχή αυτή, μια περιοχή που ήδη οι πολιτικές τους την κρατούν υποβαθμισμένη, να βγάλει από τη δύσκολη θέση το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι κινητοποιήσεις θα είναι πιο έντονες τόνισε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας αν οι κυβερνώντες δεν πάρουν το μήνυμα του σημερινού συλλαλητηρίου.
Στην ίδια γραμμή, τάχθηκε και ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης σημειώνοντας, πως θα πρέπει περιφερειάρχης και βουλευτές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρουν λύσεις βάζοντας στο κάδρο όλους τους δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης σύμφωνοι δήλωσαν οι δύο δήμαρχοι, στη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών κάτω από προϋποθέσεις, στο ποσοστό 1% του πληθυσμού που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των τριών δήμων Αμφιλοχίας, Ακτίου – Βόνιτσας και του δήμου Ξηρομέρου.
Δείτε πολλές φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί 

Σχόλια

  1. ο Δήμαρχος Ξηρομέρου που ηταν μαλλον θα επινε καφεδάκι με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στο εντευκτηριο της βουλης στην οποια βολευονται πολλοι και διαφοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου