Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλη πτώση της κίνησης σε υπεραστικό ΚΤΕΛ και ταξί


Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αρνητικό πρόσημο στις μετακινήσεις μέσω ΚΤΕΛ κατά την εορταστική περίοδο! «Μαύρα» Χριστούγεννα και για τα ταξί.  
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι γιορτές που όλα τα μέλη της οικογένειας επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη και περνούν όλοι μαζί τις γιορτές. Πλέον, τα τελευταία χρόνια, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε λόγω κόστους μετακίνησης, οι ετεροδημότες επιλέγουν να γυρνούν στις ρίζες τους αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα και όπως φάνηκε φέτος να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Το Αγρίνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα φάνηκε να «βουλιάζει» από κόσμο. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και αυτό φάνηκε ακόμη και στις μετακινήσεις, με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές να επωμίζονται τις επιπτώσεις, βλέποντας πτώση στη δουλειά τους κατά την εορταστική περίοδο σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη εορταστική περίοδο.
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
Ο Φώτης Μούκας Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
Κάθε χρόνο το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας προγραμμάτιζε έκτακτα δρομολόγια για ολόκληρη την εορταστική περίοδο μέχρι και την περίοδο που οι φοιτητές θα επιστρέψουν στις σχολές τους. Καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου στα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ κατεγράφη πτώση της τάξεως του 25%, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά τα τελευταία τρίτα με τέσσερα χρόνια! Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας τόνισε ότι: «φέτος η κίνηση είναι μειωμένη κατά 25% σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Πάντα δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα κορυφώνεται η κίνηση, αλλά φέτος δεν βοήθησε που τα Χριστούγεννα έπεσαν Τετάρτη, όπως και η Πρωτοχρονιά και σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα προέκυψε το 25% ως προς την μείωση. Ο κύριος όγκος του επιβατικού κοινού προέρχεται από την Αθήνα, και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Συμβουλεύουμε τους πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν να «κλείνουν» τα εισιτήριά τους νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή, ώστε να μην υπάρχει αναμονή και η εξυπηρέτηση να είναι καλύτερη. Έκτακτα δρομολόγια υπήρξαν και φέτος, αλλά ήταν λιγότερα κατά 6 με 8 για κάθε προορισμό. Η επιβατική κίνηση για Αθήνα τις μέρες αυτές είναι αμφίδρομη για όλη την Αιτωλοακαρνανία και το ποσοστό της μείωσης αφορά τα δρομολόγια όλου του νομού με «αιχμή του δόρατος» αυτά προς και από το Αγρίνιο, που είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού».
Ραδιοταξί Αγρινίου
Ο Αλέξανδρος Μπάδας Πρόεδρος του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου Αλέξανδρος Μπάδας επισημαίνει πως:
«Σε σύγκριση με την περσινή εορταστική περίοδο η κίνηση καταγράφει μείωση της τάξης του 20%. Κυκλοφορούσε κόσμος την πόλη, αλλά δεν προτίμησε για τις μετακινήσεις του τα ταξί. Η εορταστική περίοδο δεν ήταν καλή για εμάς. Εκτιμώ πως επίσης η περίοδος που ξεκινά τώρα, μετά την λήξη των γιορτών, δεν θα είναι καλή για εμάς».
Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχόλια

  1. είναι λόγω της οικονονικής ... ανάπτυξης και ανάκαμψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπομονή πατριωτες τώρα με τον κουλη ολα θα φτιαξουν.. μέχρι και μετανάστες θα σάς φερει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου