Χωρίς Σχέδιο Έργων Και Με Διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ Ολοκληρωθηκε Η Σύσκεψη Για Αχελώο (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών για το συντονισμό των έργων εκτροπής του Αχελώου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και στην οποία συμμετείχαν οι Θεσσαλοί βουλευτές , οι δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι αγροτών και ΤΟΕΒ και από την πλευρά της κυβέρνησης οι εμπλεκόμενοι υπουργοί Υποδομών κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Καρδιτσιώτης υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας.
Χωρίς
Η σύσκεψη δεν κατέληξε σε κάποιο συγκεκριμένο οδικό χάρτη, με συγκεκριμένο σχεδιασμό, για την πορεία υλοποίησης των έργων παρά είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, αν και ο υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την προκήρυξη μελετών για τη συντήρηση των έργων του φράγματος της Συκιάς  και της σήραγγας της Δρακότρυπας.
 Από την πλευρά των Θεσσαλών φορέων υπήρξε η θέση όπως εκφράστηκε από το ψήφισμα των επιστημονικών φορέων (ΓΕΩΤΕΕ, Γεωπονικοί σύλλογοι, ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας και Μαγνησίας) και έγινε σαφές στην κυβερνηση ότι έχει χαρακτήρα επίγοντος αφενός μεν για να μην ερημοποιηθεί ο κάμπος της Θεσσαλίας, αφετέρου για να μην απαξιωθούν και καταστραφούν τα έργα που έχουν γίνει σε Συκιά και σήραγγα Δρακότρυπας και για τα οποία έχουν δαπανηθεί πολύτιμοι εθνικοί πόροι.
Χωρίς
Διαφοροποιήσεις ΣΥΡΙΖΑ
Ενδιαφερον είχε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη και υπεραμύνθηκε της άποψης ότι το έργο με βάση τις αποφράσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι νομικά αβέβαιη, ενώ με τη νομική άποψη φάνηκε να τάσσεται και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. Από την πλευρά ωστόσο όλων των δημάρχων της Θεσσαλίας και των υπολοίπων βουλευτών της ΝΔ, του ΚΚΕ (Γιώργος Λαμπρούλης) και του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, υπήρξε η ομόφωνη άποψη ότι τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν. Η άποψη του εκπροσώπου του δήμου Λαρισαίων αντιδημάρχου Ντίνου Διαμάντου ήταν διφορούμενη, αφού τάχθηκε υπέρ των ενεργειακών έργων, αλλά έθεσε ερωτηματικά για την περιβαλλοντική διάσταση της μερικής εκτροπής, θέση την οποία δεν είχε διατυπώσει παλιότερα ως πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας.
 Τα έργα θα έρθουν για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή
Στο κλείσιμο της σύσκεψης αποφασίστηκε τα έργα να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, γεγονός που αν΄οίγει το δρόμο για την υλοποίηση των έργων πολιτικού μηχνικού από την πλευρά της περιφέρειας.
 Χωρίς
thessaliatv.gr

Σχόλια