Όλο και περισσότεροι Δήμοι προχωρούν σε ψηφίσματα για την στήριξη δομών ΚΔΑΠ με μόνιμο προσωπικό





Το τελευταίο διάστημα διακινήθηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ να απενταχτούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής) μετά του τέλος του τρέχοντος προγράμματος.
Αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια για το μέλλον των δομών Πανελλαδικά.
Ως εκ τούτου καλούνται όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των νομικών προσώπων και των Κοινωφελών επιχειρήσεων των Δήμων να εκδώσουν αποφάσεις στήριξης του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ διεκδικώντας μόνιμες δομές με σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό. Οι αποφάσεις αυτές εγκρίνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια και προωθούνται στο Υπουγείο Εσωτερικών.
Αρκετοί Δήμοι έχουν προχωρήσει ήδη στις ανωτέρω ενέργειες στηρίζοντας έμπρακτα τον θεσμό και την αναγκαιότητα συνέχισής του με εξασφαλισμένους πόρους και μόνιμο προσωπικό.
Ευελπιστούμε ότι και ο δικός μας Δήμος θα πράξει τις ανάλογες ενέργειες με τους υπόλοιπους Δήμους για την στήριξη των 3 δομών  στο Δήμο μας που επιτελούν σημαντικό έργο για τέταρτη συνεχή χρονιά. 

Σχόλια

  1. Η κοινωφελής έχει εκπρόσωπο εργαζομένων τι έχει κάνει για αυτό το εχει φέρει σαν θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποια εκπροσώπηση τον όρισε η νεα διοίκηση αφου εκλογές δεν έκαναν οι υπάλληλοι για να ορίσουν τον εκπρόσωπο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημόσιο, προσλήψεις, μονιμότητα. Ο καρκίνος της Ελλάδας και μυαλό δεν βάζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εργαζόμενοι να κινηθούν να ζητήσουν απο την διοίκηση την θετική απόφαση πρωτα της επιχείρησης και μετα το θέμα να πάει διοικητικο συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ .
    Γιατί αν περιμένουν απο το ΔΣ της επιχείρησης πιάσε το αβγό και κουρευτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δημοτική αρχή του Δήμου ειναι μόνο για φωτογραφίες και κοινωνικές εκδηλώσεις

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου