ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΔΕ για ΚΔΑΠ: "Πάγια θέση μας η μονιμοποίηση του θεσμού"

Το ζήτημα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και του αιτήματός τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά θέτει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ).

Μετά από αίτημα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, το ΔΣ της ΚΕΔΕ επανέλαβε με ομόφωνη απόφασή του την πάγια θέση των Δήμων που δεν είναι άλλη από την ανάγκη για θεσμοθέτηση μόνιμων Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους, με κάλυψη του λειτουργικού κόστους με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό με ισχυρή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας του.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΕΚΔΑΠ η απόφαση αυτή, που επικαιροποιεί την προηγούμενη του 2018, οι Δήμαρχοι όλης της χώρας, μέσω του συλλογικού τους οργάνου επιβεβαιώνουν απερίφραστα πως διεκδικούν ευθέως τη διασφάλιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με μόνιμο πλέον χαρακτήρα στους Δήμους, διατυπώνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση. Η λειτουργία τους μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στιγματίστηκε από την μακροχρόνια χρηματοδοτική και εργασιακή ανασφάλεια, καθιστώντας τόσα χρόνια τη λειτουργία των Δομών κάθε άλλο παρά σταθερή και εξασφαλισμένη, θέτοντας τους Δήμους, μαζί με τους εργαζόμενους, σε μία διαρκή εγρήγορση και αγωνία να προλάβουν κάθε φορά "τα χειρότερα".

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ τις επόμενες μέρες θα επιδιώξει και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, ούτως ώστε να διαμορφώσουμε ένα κοινό διεκδικητικό μέτωπο Δημάρχων-Εργαζομένων, μέσω του οποίου θα καλέσουμε την Κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τη μονιμοποίηση του θεσμού που υπηρετούμε.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Σχόλια