ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και ο Ιερός Κλήρος, η Δοξολογία και ο Καθαγιασμός των Υδάτων.
Στην συνέχεια έγινε λιτανευτική πομπή και  όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι προπορευόμενης της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ακολουθούσε ο Τίμος Σταυρός και ο Μητροπολίτης με τους Ιερείς συνοδευόμενοι από Στρατιωτικό άγημα. Την μεγάλη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών, φορέων και συλλόγων και πλήθος πιστών.
Παρά το τσουχτερό κρύο, έγινε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και οι τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, έφθασαν τους 10. Τυχερός στάθηκε ο νεαρός, Σταμάτης Σκλάβος, που ήταν η πρώτη φορά φέτος που βούτηξε, δηλώνοντας χαρούμενος και ευτυχισμένος που τα κατάφερε.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Δείτε πολλές φωτογραφίες στον πιο κάτω σύνδεσμο 

Σχόλια