Αναπάντητο το Υπόμνημα του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου


Στις 23 Γενάρη του 2020 έγινε σύσκεψη για το περιβάλλον και το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας στα γραφεία της ΟπΣΥΞ Πατησίων 5 στην Ομόνοια Αθήνα και με συμμετοχή της ΠΑΝΣΥ ΟΠΣΥΞ και πολιτιστικών συλλόγων και του συλλόγου μας και αποφασίστηκε να αποστείλει το παρακάτω υπόμνημα στο Κο Δήμαρχο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και να εκφράσουμε τις απόψεις μας για την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου στην Σκουρτού, το Δημοτικό Σχολείο της Σκουρτούς Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και Μουσείου Βελανιδιάς , και κάναμε αίτημα να μας δεχθεί για να συζητήσουμε ακόμη την πάταξη του λαθρεμπορίου ξύλων βελανιδιάς.
Το υπόμνημα αυτό εστάλη στις 28 /1 /2020 και κοντεύει μήνας από την αποστολή και απάντηση δεν πήραμε.
Επειδή τα μέλη του συλλόγου είναι από το Ξηρόμερο και μόνο αυτοί που κατάγονται εκεί ψηφίζουν,ο σύλλογος χρειάζεται την στύριξη των πολιτιστικών συλλόγων,αν δεν υπάρξει αυτή τότε ο σύλλογος θα διαλυθεί και τότε η Λυμνοθάλασσα θα αλωνίζει στο Ξηρόμερο!
Όσοι από τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων των ετεροδημοτών του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας αγαπάτε το δάσος βελανιδιάς και το περιβάλλον του Ξηρομέρου ελάτε σήμερα Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα,στα γραφεία της ΟπΣΥΞ Πατησίων 5 στην Ομόνοια Αθήνα, ώρα 5 το απόγευμα για να βοηθήσετε να συνεχίσει να υπάρχει και να αγωνίζεται για το Ξηρόμερο!!!!
Υπόμνημα
του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα.
Προς
Τον Κον Δήμαρχο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας ‎28/‎1/‎2020
Κοινοποίηση
1)Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
2)Αντιδημάρχους Δήμου Ξηρομέρου
3)Επί κεφαλής Δημοτικών Συμβούλων
των Συνδιασμών Της Αντιπολίτευσης
του Δήμου
Κύριε Δήμαρχε σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογός μας έχει ζωή ύπαρξης 22 χρόνια με πλούσια δράση και πολλά καλά αποτελέσματα για την διατήρηση του βελανιδοδάσους και του περιβάλλοντος του Ξηρομέρου. Το μέγιστο πρόβλημα είναι η προστασία του βελανιδοδάσους και η πάταξη της λαθραίας ξύλευσις καθώς και το λαθρεμπόριο ξύλων από δέντρα και θάμνους του δάσους.Το λαθρεμπόριο βελανιδιάς έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που ζημιώνει το Ελληνικό κράτος πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ ,χώρια η ζημιά στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων.Για να κατορθωθεί η φύλαξη και η προστασία του βελανιδοδάσους χρειάζεται ,όπως και στο παρελθόν για τα πετροχημικά,βιομάζα,βιορρευστά ,κ ά,συνεργασία όλων των φορέων της Επαρχίας μας ,του νομού μας και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Τα προγράμματα έρχονται σε δεύτερη φάση ,αφού υπάρχει πρώτα συνεννόηση των φορέων που ενδιαφέρονται για την προστασία του δρυοδάσους και όχι να είναι ταφόπλακα για το βελανιδοδάσος αφού κύριος σκοπός των κοπτομμένων για την <<ανάπτυξη >> είναι το πρόγραμμα χωρίς υλοποίηση.
Κύριε Δήμαρχε στην Σύσκεψη που είχαμε οι πολιτιστικοί,περιβαλλοντικοί σύλλογοι ,η ΠΑΝ.ΣΥ και Ο.Π.ΣΥ.Ξ την Πέμπτη 23 Γενάρη συζητήσαμε και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στο Δήμο Ξηρομέρου και πρωτίστως σε σας και να σας δηλώσουμε ότι είμαστε και ικανοί και φερέγγυοι για να υλοποιήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα προς το συμφέρον της περιοχής και των ανθρώπων που δεν καταστρέφουν το δρυοδάσος και το περιβάλλον του Ξηρομέρου.
Κύριε Δήμαρχε ,είναι ατόπημα του οργανισμού της Λιμνοθάλασσας και των άλλων <<οικολόγων>> και επιστημόνων ,που ο σύλλογός μας τους γνώρισε το πανέμορφο δρυοδάσος να συμπεριφέρονται από μουσαφερέοι σε ιδιοκτήτες του δάσους και των κτηρίων του.
Η Βιβλιοθήκη και τα σχολεία είναι περιουσία του Δήμου και η εν λόγω βιβλιοθήκη είναι το καμάρι του Δήμου και προπαντός για τους συλλόγους πολιτιστικό της Σκουρτούς <<το Παλιόκαστρο>> και ο περιβαλλοντικός Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος <<Η Αμαδρυάδα>> είναι το στολίδι της Ακαρνανίας που χρειάζεται εκσυγχρονισμό και επάνδρωση με ειδικευμένο προσωπικό και όχι παραχώρηση στον φορέα της λιμνοθάλασσας .
Το Σχολείο της Σκουρτούς έχει αποφασιστεί από το Δήμο Αστακού μετά από προτάσεις του συλλόγου μας να γίνει Μουσείο Βελανιδιάς,γιατί λοιπόν από μεριάς λιμνοθάλασσας και του τέως προέδρου του διαλυμένου εδώ και δώδεκα χρόνια συλλόγου της διασπαστικής<< Παιώνιας >> προσπαθούν να βγάλουν τους φορείς του Ξηρομέρου (Παν συ,Οπσυξ,Αμαδρυάδα,Πολιτιστικοί σύλλογοι Ξηρομεριτών) ;
Κύριε Δήμαρχε θα παρακαλούσαμε να μας κλείσετε μία συνάντηση να συζητήσουμε γιά την βιβλιοθήκη ,το Μουσείο βελανιδιάς και την αντιμετώπιση της λαθροξυλίας.
Με σεβασμό

     Πρόεδρος                               Γεν.Γραμματέας
                                                                             
  Στρατούλης Μάκης                    Πολύζος Πέτρος               
                             

Σχόλια

  1. Κτίριο για τον φορέα λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου υπάρχει στον Πρόδρομο Ξηρομέρου γιατί το αποριψατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημοτική αρχή που θέλει να μονοπωλεί τη νομιμότητα τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια -μάλλον μόνο στο fb γιατί δεν φτιάχνει ένα φορέα για τη διαχείριση του βελανιδοδάσους αφού δεν του αρέσει ο φορέας που υπάρχει και είναι και συντροφια του Δημάρχου Γιατί η λιμνοθάλασσα! Τι λέτε δημοτικοί σύμβουλοι? Γιατί ο γιαννακης το έχει αποφασίσει και γνωρίζει και το γιατί Εσείς ξέρετε Περαστικά σας και Περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πήρανε την βιβλιοθήκη της σκουρτούς και ζητάνε και το κτήριο της Μπαμπίνης που το εχει φτιάξει ο Σύλλογος για λαογραφικό μουσείο μετα απο παραχώρηση για χρήση απο τον γεωργικό συνεταιρισμό.
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγωνας εκ του μακροθεν δεν προκειται να εχει αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καποι ξεπουλανε Αλλά εμείς επειδή είμαστε από άλλο ανέκδοτο Χαρίζουμε κτίρια και ότι άλλο μας ζητάνε από την περιουσία του Δήμου για δημόσιες σχέσεις η για διορισμο αναπληρωτή στο Δ/Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ψηφαλακι σας τα πήρε τώρα για να τον δείτε παρακαλατε μέσω ανακοινωσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου