Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι δέσμευσή μας και θα την υλοποιήσουμε


«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι δέσμευσή μας και θα την υλοποιήσουμε»
«Πρώτο στάδιο η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών», σημειώνει η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της.
Στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Η ίδια τονίζει ότι «η αξιολόγηση συνιστά καίριο πυλώνα του προγράμματος μας, τον οποίο και θα υλοποιήσουμε. Εξαγγείλαμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην παρουσίαση του προγράμματος Παιδείας, τον Νοέμβριο του 2018, ανανεώσαμε τη δέσμευσή μας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις μας ως κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 και σήμερα υλοποιούμε με συνέπεια τον σχεδιασμό μας». 
Και συνεχίζει: «Η εισαγωγή της αξιολόγησης στα σχολεία υλοποιείται με βάση τον αρχικό προγραμματισμό και τις εξαγγελίες μας: πρώτο στάδιο η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών. Υλοποίηση σε δύο φάσεις προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά». 
«Στόχος μας η επένδυση στον εκπαιδευτικό η ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά μας και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο νέο σύστημα. Προχωρούμε με συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση. Με σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία», καταλήγει η Νίκη Κεραμέως.

Σχόλια