Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΝΟΥ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ





Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει στη σημερινή μας εκδήλωση τον Πάνο Λαζαρόπουλο, τακτικό συνεργάτη της εφημερίδας «ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ» για την προσφορά του στην έκδοσή της.
Ως γνωστόν, η εφημερίδα «ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ» είναι η διμηνιαία εφημερίδα του Συλλόγου μας. Συντάσσεται από Συντακτική Επιτροπή και εκδίδεται από την πρώτη Απριλίου του 1981 μέχρι σήμερα.
Στην πολύχρονη πορεία της στηρίχτηκε και στηρίζεται σε πολλούς συνεργάτες της. Βασικός συνεργάτης της είναι ο συγχωριανός μας Πάνος Λαζαρόπουλος, καταξιωμένος λογοτέχνης, μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών, με πλούσιο συγγραφικό έργο στο ενεργητικό του, με πολλές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας και της Επαρχίας. 
Ο Πάνος Λαζαρόπουλος ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εφημερίδα μας με ποιήματα -είναι και ποιητής- και προχώρησε με διηγήματα με ήρωες και πρωταγωνιστές ανθρώπους του χωριού μας και συνεχίζει με κείμενα λαογραφικού περιεχομένου και με ζητήματα που έχουν να κάμουν με το σήμερα, το χτες και το αύριο του χωριού, παρουσιάζοντάς τα γυμνά, με τις λίγες ομορφιές και τις πολλές ασχήμιες τους, που τον πληγώνουν και καλεί τους χωριανούς να ξεχάσουν τις παλιές τακτικές και να ενεργήσουν σαν υπεύθυνα άτομα, βάζοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και
κοιτάζοντας μπροστά προς το μέλλον και την προκοπή, ενωμένοι και παραμερίζοντας τα προσωπικά ζητήματα.
Παθιασμένη η αγάπη του για το δάσος και τη βελανιδιά, που έζησε κι αδερφώθηκε με τους Ακαρνάνες, που τους υποδέχτηκε κιόλας σαν οικοδεσπότες στο χώρο που διάλεξαν να ζήσουν παντοτινά, εκείνα τα μακρινά χρόνια που χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Ο Πάνος Λαζαρόπουλος παρουσίασε ακόμα και πρόσωπα του χωριού μας, κάνοντας πολλές καρδιές να συγκινηθούν κι άλλες να δακρύσουν. Δυσαρέστησε κάποιους αναγνώστες, αλλά η εξέλιξη των πραγμάτων τον δικαιώνει. Γι' αυτή τη μεγάλη του προσφορά στην έκδοση της εφημερίδας μας τον βραβεύουμε σήμερα.

Σχόλια