Γ. Βαρεμένος: "Ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να καταφύγει σε εκλογές ..."

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να καταφύγει σε εκλογές μπροστά στην αποκαλυπτόμενη αδυναμία του στον χειρισμό των γεωπολιτικών προκλήσεων και για να άρει τα εσωκομματικά του αδιέξοδα. Να μετατρέψει δηλαδή ένα σημαντικό εθνικό θέμα σε εσωκομματικό παίγνιο, του στυλ ποιος θα προλάβει ποιόν, πρώτος: Ο ίδιος τον Σαμαρά ή το αντίθετο. Πλανάται όμως πλάνην οικτράν αν θεωρεί ότι σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα κληθεί ο λαός να απαντήσει ποιος είναι πραγματικά ικανός να χειρισθεί τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει,
για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, η χώρα, όταν μάλιστα οι πολίτες θα έχουν απτά παραδείγματα των ερασιτεχνικών και με επικοινωνιακή ρηχότητα χειρισμών του. Αν δηλαδή οι προπαγανδιστές τού είπαν ότι εύκολα μετατρέπεται η αδυναμία σε πλεονέκτημα αιφνιδιασμού, θα του έχουν κρύψει ότι, στην παγίδα που στήνεις για τους άλλους, το πιθανό είναι να πέσεις ο ίδιος μέσα.
Δεδομένου ότι οι πολίτες ανησυχούν πραγματικά για τις σημαντικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα και όχι για την πολιτική τύχη του Σαμαρά η του Μητσοτάκη.

Σχόλια