Αφιέρωμα στον πρώην Δήμαρχο Αστακού Παναγιώτη Στάϊκο


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑ'Ι'ΚΟΣ:
Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ...Ο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ..
Ο γιατρός Παναγιώτης Στάικος είναι ένας απo τους ξεχωριστούς ανθρώπους του τόπου μας, επιστήμονας με τεράστια προσφορά στον ευρύτερο Δήμο Ξηρόμερου .
Ακούραστος ,ακλόνητα πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη τίμησε το λειτούργημα του όσο λίγοι επιστήμονες στην εποχή μας . Ίσως ήταν για τους ασθενείς της περιοχής μας το πολυτιμότερο δώρο του θεού προς αυτούς ..
Ότι ώρα να τον είχες ανάγκη του αρκούσε μόνο να ενημερωθεί και βρισκόταν άμεσα δίπλα σου ,είτε μέρα είτε νύχτα ήταν ,με αφόρητη ζέστη η κρύο και βροχή αυτός πάντα παρόν, δίπλα στον συμπολίτη του να προσφέρει τις σωτήριες υπηρεσίες του, πάρα πολλές φορές αφιλοκερδώς! Δεν υπάρχει σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόμερου που να μην το έχει επισκεφτεί ως γιατρός .

Ο λαός του Ξηρόμερου τον τίμησε, τον έχει εκλέξει πολλάκις πρόεδρο της πρώην κοινότητας Αστακού και Δήμαρχο του διευρυμένου Αστακού με την συνένωση των γύρω χωριών .
Οι άνθρωποι του Ξηρόμερου πάντα με σεβασμό τον αντικρίζουν νιώθοντας περηφάνια και ασφάλεια που εξακολουθούν να τον έχουν κοντά τους, μιας και αν και μπορούσε, δεν επέλεξε τον δρόμο της φυγής που θα του πρόσφερε περισσότερα, από όσα τα στενά όρια του Ξηρόμερου .
Ένας δημοτικός άρχων που υπηρέτησε με πραγματική αγάπη το τόπο μας με Όραμα, με Γνώση και Δυναμισμό και η προσφορά του ανεκτίμητη
Παραθέτουμε μερικά από τα έργα που έγιναν επί της θητείας του
- Το Λύκειο Αστακού , κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου , κατασκευή του Δημαρχείου με την πανέμορφη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου , Καταφύγιο αλιευτικών σκαφών, Δημοτικά σφαγεία ,Ύδρευση Βλυζιανών ,Κατασκευή ανοικτού Αθλητικού Κέντρου στα Βαρκά Αστακού ,Κατασκευή γηπέδων 5Χ5 Ολυμπιακών προδιαγραφών στην Παλαιομάνινα. Στρογγυλοβούνι. Αγράμπελα. Βλυζιανά, Ασφαλτοστρώσεις σε Αστακο,Καραϊσκάκη, Βασιλόπουλο, Βασιλόπουλο –Βελά , Βλυζιανά, Μαχαιρά, Μπαμπίνη, Χρυσοβίτσα και Παλαιομάνινα , Αγορά Νεοκλασικού ,Αντιπλημμυρικά έργα στην Μπαμπίνη ,προμήθεια Απορριμματοφόρου και Πυροσβεστικού οχήματος. κλπ



Σχόλια

  1. Α ΡΕ.ΚΑΡΝΑΒΑΛΕ ΠΛΗΝΕ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑ ΜΕ ΑΚΟΥΑΦΟΡΤ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΜΉΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά φαντάσου βρέ λεβέντη μου....μέρες καρναβαλιού, φόρεσες μια μάσκα Ανώνυμου, και αυτοπροσδιορίζεσαι .Τα μήλα κράτα τα ..για τ Καθαρά Δευτέρα..δένουν υπέροχα τις κ-κίστρες στη σαλάτα!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου