Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γ. Βαρεμένος: “Το να τα λες αλλιώς στη Θεσσαλία κι αλλιώς στην Αιτωλοακαρνανία, αποτελεί γνήσια εκδοχή της παλαιάς Δεξιάς”


Απάντηση Γ. Βαρεμένου σε δηλώσεις του κ. Βορίδη στο Αγρίνιο για την εκτροπή του Αχελώου
Αφού έκοψε την πίτα της ΝΟΔΕ στο Αγρίνιο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, όταν ρωτήθηκε για την εκτροπή του Αχελώου, κατέληξε σε πιρουέτες ή σε τσαλίμια όπως αλλιώς θα λέγαμε στην Αιτωλοακαρνανία.
Ως έγκριτος δικηγόρος, ο κ. Βορίδης πρέπει να γνωρίζει ότι, χωρίς νομικό πραξικόπημα, εκτροπή (αξιοποίηση, όπως την είπε γλυκά) μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣτΕ και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν μπορεί να γίνει.
Ως έξυπνος άνθρωπος, γνωρίζει επίσης ότι το κατασκεύασμα περί μερικής εκτροπής, απευθύνεται σε χαζούς, όπως θεωρούν τους πολίτες, διότι πάντα αυτό ίσχυε για την εκτροπή. Η μερική, δηλαδή, και όχι η ολική, η οποία θα συνεπαγόταν εκτός των άλλων την κατάργηση των τριών υδροηλεκτρικών φραγμάτων της Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης, ο κ. Βορίδης πρέπει να γνωρίζει ότι το να τα λές αλλιώς στη Θεσσαλία κι αλλιώς στην Αιτωλοακαρνανία, αποτελεί γνήσια εκδοχή της παλαιάς Δεξιάς, την οποία ο ίδιος ειλικρινώς υπερασπίζεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η νοοτροπία δεν πρέπει ν’ αλλάξει μετά από μια περίοδο επώδυνης κρίσης.
Ως προς την αμίμητη παρατήρηση Γεραπετρίτη ότι χύνεται τζάμπα νερό του Αχελώου στη θάλασσα, η απάντηση είναι μία:  Ε, τότε ας στρέψουμε τα ποτάμια προς τα βουνά!
ΥΓ: Ο λαϊκός βάρδος  που δεν έζησε για να βιώσει την εποχή Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρούσε αυτονόητο ότι τα ποτάμια που κυλάνε δεν γυρίζουν στα βουνά…

Σχόλια