Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης Αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του “Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων”

Φωτογραφία αρχείου από την πρόσφατη συνάντηση στις 16 Δεκεμβρίου στον Αστακό, μεταξύ Δήμου Ξηρομέρου και του ''Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων''
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., που έγινε στις 5 Φεβρουαρίου, ορίστηκε ως αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με την επωνυμία “Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων”, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Πολύ πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2019, είχαμε συνάντηση μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης και του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε εδώ), με αντικείμενο την επεξεργασία πρότασης θεσμοθέτησης του «Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου» ως Προστατευόμενο Τοπίο.
Η ανακήρυξη του «Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου» ως Προστατευόμενο Τοπίο, είναι κάτι που υπάρχει στο πρόγραμμα της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Ξηρομέρου και φυσικά ως οφείλει, επιδιώκει να το δρομολογήσει και να το κάνει πράξη.
Στόχος αυτής της ανακήρυξης ως Προστατευόμενο Τοπίο, είναι η προστασία μιας μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς για τον τόπο μας το Ξηρόμερο, την οποία οφείλουμε αφενός να κρατήσουμε ανέπαφη και αναλλοίωτη από τους ανθρώπινους εξωγενείς παράγοντες που επιδρούν αρνητικά και αφετέρου με στοχευμένες δράσεις, να φέρουμε τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και επισκέπτες, σε επαφή με αυτό το μοναδικής ομορφιάς οικοσύστημα.
Επίσης ο “Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων”, πολύ πρόσφατα έχει ζητήσει την παραχώρηση μέρους του κτιρίου που στεγάζει την Βιβλιοθήκη της Σκουρτούς, ώστε να χρησιμοποιήσει τον χώρο για πραγματοποίηση ποικίλων δράσεων για την ανάδειξη του μοναδικού Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση του 1ου ορόφου, με την προϋπόθεση οι εργασίες στον χώρο να πραγματοποιηθούν με μέριμνα και δαπάνες του Φορέα.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Σχόλια

  1. Παραχωρήθηκε ο πρώτος όροφος της βιβλιοθήκης της Σκουρτούς ζητάνε το λαογραφικό μουσείο της Μπαμπίνης ποοι ειναι αυτοί που μας αγαπάνε τόσο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την μάσα αγαπάνε .
    ΜΚΟ και εθελοντισμός της τσέπης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου