Στη Βαρειά μεταφέρεται το Λιμενικό έργο της Ναυπάκτου από το Γρίμποβο;

Στη Βαρειά μεταφέρεται το Λιμενικό έργο της Ναυπάκτου από το Γρίμποβο;Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 11-02-2020 στις 18:30 το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Ναυπάκτου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου του σε τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 & 234 του Ν. 3463/06 (ΦΕΚ 114/8-6-2006) και του άρθρου 67 του N.3852/2010 και με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δ.Λ.Τ.Ν και του Δήμου Ναυπάκτου για τη χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου, των μελετών για την κατασκευή λιμενικής εγκατάστασης εξυπηρέτησης σκαφών στη θέση Βαρειά.
2) Εξουσιοδότηση του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Ν για την υπογραφή της προαναφερόμενης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ναυπακτίας.
Το ενδιαφέρον εστιάζει στο πρώτο θέμα, καθώς όπως όλα δείχνουν ο δήμος προχωρά στη διερεύνηση της εναλλακτικής πρότασης για την πραγματοποίηση λιμενικού έργου στην πόλη της Ναυπάκτου, από τη στιγμή που το τουριστικό καταφύγιο έχει παρουσιάσει αρκετά ζητήματα που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν, όπως παρατηρούν άνθρωποι της δημοτικής αρχής. Η ιδέα για την κατασκευή του στην περιοχή της Βαρειάς, μέσω του προγράμματος interreg πάντα, έπεσε στο τραπέζι στα τέλη του 2019, κι απ’ ότι φαίνεται κερδίζει συνεχώς πόντους στις τάξεις της διοίκησης του δήμου.
Ο Γιώργος Σιαμαντάς είχε μιλήσει γι’ αυτή, χωρίς να την κατονομάσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η Ενωτική Πρωτοβουλία, δείχνοντας τότε διάθεση συναίνεσης μπροστά στον κίνδυνο να μην καταφέρουμε να κάνουμε το έργο του καταφυγίου στο Γρίμποβο, όπως πρέπει, και στο χρόνο που πρέπει. Ο πρώην δήμαρχος Τ. Λουκόπουλος όμως σε δικές του προσωπική τοποθέτηση στο nafpaktianews.gr, λίγες εβδομάδες αργότερα, είχε πει πως κατά τον ίδιο ο δήμος θα πρέπει να κάνει το έργο όπως έχει σχεδιαστεί στο Γρίμποβο και στη συνέχεια να αναζητήσει τα υπόλοιπα χρήματα (περίπου 6 εκατ. ευρώ) για την ολοκλήρωσή του.
Όπως όλα δείχνουν, η σημερινή διοίκηση του δήμου μελετά σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να τρέξει το θέμα του έργου σε άλλο σημείο, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βαρειάς, στην προέκταση του χώρου που είναι σήμερα οι νεροτσουλήθρες, με την ελπίδα βέβαια, εάν αυτό πάρει και τη βούλα του συμβουλίου, πως θα προλάβει τους χρόνους για τη χρηματοδότησή του μέσω του προγράμματος interreg. Με αυτό τον τρόπο θα αφήσει και τη χωροθέτηση της μαρίνας ως έχει, ευχόμενος κάποια στιγμή στο μέλλον να βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής γι’ αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας, όπου με ενδιαφέρον  περιμένουμε την τοποθέτηση των παρατάξεων για την αλλαγή, καθώς φαίνεται, των σχεδίων του λιμενικού έργου, αφού θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν διαφωνίες.
Στη φωτογραφία βλέπεται σε κόκκινο κύκλο το σημείο όπου ο δήμος εξετάζει την κατασκευή του λιμενικού έργου.

Σχόλια