35 νέα κρούσματα συνολικά 530 και 13 νεκροί στην Ελλάδα

35 νέα κρούσματα συνολικά 530 και 13 νεκροί στην Ελλάδα

35 νεα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα και συνολικά 530. 98 από αυτά  έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης 100 ασθενής νοσηλεύονται ενώ 18 είναι διασωλημωμένοι . Δεκατρία άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από την σοβαρή πνευμονία όπως είπε ο κ. Τσιόδρας.

13 θάνατοι από κοροναϊό – Η ακτινογραφία τους

Οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται τους 13, εκ των οποίων οι 12 είναι άνδρες και μία γυναίκα.
Οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80.
Ο μέσος όρος των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 76 έτη.
Οπως σημείωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας: «Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των προβλέψεών μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε τ μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία.
Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό».

95 τα «απροσδιόριστα» κρούσματα – 18 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Επίσης  95 ορίζονται ως «απροσδιόριστα» κρούσματα που αφορούν δηλαδή σε πιθανή εγχώρια μετάδοση, ενώ 100  άτομα νοσηλεύονται και 18 παραμένουν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας.
Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 280 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 12.000.

Χαρδαλιάς: Να είστε σίγουροι θα λάβουμε κι άλλα μέτρα, αν χρειαστεί

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα», τόνισε αρχικά με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού

«Να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια επιπλέον μέτρα πρέπει. Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει» συνέχισε επισημαίνοντας πως ακόμη και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού, καθώς σήμερα περιμένουμε στη χώρα μας μία πτήση από Μαδρίτη και μία από Βαρσοβία, ενώ εκτός των άλλων αύριο θα φτάσει στην Ελλάδα και ένα πλοίο από την Ανκόνα.
sinidisi.gr

Σχόλια