Κορονοϊός: Πώς αντέδρασε το ανοσοποιητικό μίας 40χρονης που νόσησε

Κορονοϊός: Πώς αντέδρασε το ανοσοποιητικό μίας 40χρονης που νόσησε

Το ανοσοποιητικό σύστημα μίας 40χρονης που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και νόσησε με covid-19 παρακολούθησαν αυστραλοί ερευνητές, ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ενός εμβολίου.
Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων μίας εκ των πρώτων ασθενών του νέου κορονοϊού στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων αντιμετωπίζει τον SARS-CoV-2 με τον ίδιο τρόπο που συνήθως αντιμετωπίζει τη γρίπη.
Τα ευρήματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν για ποιο λόγο κάποιοι ασθενείς αναρρώνουν από τον covid-19, ενώ άλλοι αναπτύσσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, εξήγησαν οι ερευνητές.
Καθώς παρακολουθούσαν το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς, οι ερευνητές μπόρεσαν να προβλέψουν πότε θα αναρρώσει, κάτι που όντως συνέβη αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.
Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη.
«Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίου (…) αλλά και να επιταχυνθεί η δημιουργία πιθανών θεραπειών φαρμάκων για όσους ασθενείς έχουν ήδη τον κορονοϊό», επισήμανε ο Χαντ.
Ο νέος κορονοϊός έχει προσβάλει περισσότερους από 168.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τον θάνατο 6.610, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Αν και οι περισσότεροι από όσους προσβάλλονται από τον ιό SARS-CoV-2 αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα, προκαλεί πολύ πιο σοβαρές αντιδράσεις περίπου στο 20% των περιπτώσεων.
Mέχρι στιγμής ο μέσος όρος την θνητότητας για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 3,4%.

Σχόλια