Δήμος Ξηρομέρου :Έξι μήνες μετά οι δημότες ΑΚΌΜΗ περιμένουν τη δημόσια λογοδοσία



Έχουν περάσει κιόλας έξι (6) μήνες απο την ημέρα πού η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της .
Ο Δήμαρχος με το συντριπτικό 74%  έκανε την ανατροπή υποσχόμενος την Ελπίδα για αλλαγή πορείας στο Δήμο Ξηρομέρου, ενάντια στο "απόλυτα απαρχαιωμένο πελετειακο μοντέλο" που εξέφραζε και υλοποιούσε στο Δήμο ο τεως Δήμαρχος κ.Ε.Γαλούνης.
Υποσχόμενος ο κ Τριανταφυλάκης ενα στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο , κι ενα πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα με διαφάνεια,με χρηστη διαχείριση αλλά κυρίως με λογοδοσία κι έλεγχο, με λεπτομερής καταγραφή και εποπτεία κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Έξι μήνες μετά οι δημότες ΑΚΌΜΗ περιμένουν τη δημόσια λογοδοσία να μάθουν,τι παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή,τ προτάσεις της και το στρατηγικό της σχέδιο.
Οφείλει η νέα δημοτική Αρχή να ενημερώσει με ακριβή στοιχεία και επαρκώς αν υπήρξαν ελλείψεις, παραλείψεις ,μεμπτες η μη σύννομες ενέργειες ,η ακόμη και κακοδιαχείριση απο τη προηγούμενη δημοτική Αρχή.
Οι δημότες διαπιστώνουν οτι ο  τεως Δήμαρχος καθώς και η ηγετική του ομάδα  σε αγαστή συνεργασία με παλιούς φίλους βρίσκεται εμφανώς σε "προστατευόμενο περιβάλλον"
Τα προβλήματα όμως διογκώνονται  καθημερινά καθώς εμφανώς υπάρχει μια ασυνέχεια λειτουργίας σε πολλούς τομείς και δράσεις του Δήμου, ακόμα και πέραν της εκκρεμότητας  κατάθεσης και ψήφισης του προϋπολογισμού
Αίτια είναι το κακό παρελθόν και όσα κληρονομησατε όπως λέγατε  η αδυναμία της νέας δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες διαχείρισης του Δήμου.
Οι δημότες πρέπει να μάθουν την αλήθεια..
Η δημόσια λογοδοσία είναι άμεση ανάγκη και οφείλει η νεα Δημοτική Αρχή να τη θέσει ως πρώτη προτεραιότητα.
Υπάρχουν βέβαια και οι "ονειροπόλοι" όπως ο Ζορμπάς που χορεύει για το κέφι του,που άλλοτε μας γοητεύουν άλλοτε μας κάνουν να γελάμε , τολμάνε όμως να πουν τη δίκη τους αλήθεια κατάμουτρα ,και όσα οι άλλοι δεν τολμούν είτε απο συμφέρον είτε από φόβο να πουν ..
Facebook ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια