Κορωνοϊός: Άλλοι 81 Έλληνες είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους!


Φόβοι για κορωνοϊό - 30 Έλληνες επέστρεψαν χθες το βράδυ στην Πτολεμαΐδα - Επιστρέφουν 51 εκδρομείς στα Ιωάννινα και μπαίνουν σε καραντίνα  - Κανείς δεν έχει εμφανίσει μέχρι αυτή την ώρα ύποπτα συμπτώματα

Ακόμη 51 Έλληνες από τα Ιωάννινα είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στους Αγίους Τόπους και μπαίνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστούν νέα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

Η επιστροφή των ατόμων από το Ισραήλ γίνεται με τήρηση όλων των οδηγιών που έχει δώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για το εκδρομικό γκρουπ στο οποίο μετέχουν και μέλη του ΚΑΠΗ Ανατολής.

Όλοι οι εκδρομείς είναι πολύ καλά στην υγεία τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Η εκδρομή είχε προγραμματιστεί από τους ίδιους, αρκετές μέρες νωρίτερα και πριν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είχε από το πρωί σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με την Ελληνική Πρεσβεία και το Προξενείο ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων από την Βηθλεέμ στην Ιερουσαλήμ.

«Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου τόνισε η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει τελικά αύριο, νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί και με βάση όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτές, αν κάποιος ασθενήσει μέσα στις επόμενες ώρες, δεν θα ταξιδέψει με την ίδια πτήση αλλά θα παραμείνει στο Ισραήλ, αν ασθενήσει στη διάρκεια της πτήσης, θα μείνει στην Αθήνα ενώ, αν κάποιος ασθενήσει φτάνοντας στα Γιάννενα, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Για τις επόμενες 14 ημέρες όλοι οι εκδρομείς θα παραμείνουν στο σπίτι τους, σε περιορισμό και θα είναι σε καθημερινή επαφή με την Διεύθυνση Υγείας ώστε, αν εκδηλωθεί ύποπτο σύμπτωμα, να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο κ. Πάνου έκανε γνωστό ότι το ΚΑΠΗ της Ανατολής θα μείνει κλειστό για μία βδομάδα ενώ θα ξεκινήσει διαδικασία απολύμανσης τόσο στα ΚΑΠΗ όσο και στους παιδικούς σταθμούς.

Ο Δήμαρχος και με την ιδιότητα του Καθηγητή Παθολογίας με βάση τη γενικότερη κατάσταση τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία και εγρήγορση.

«Η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη. Η λήψη μέτρων πρέπει να είναι ανάλογη με τα κρούσματα που εκδηλώνονται. Προς το παρόν αυτό γίνεται. Στη δική μας περιοχή δεν έχουμε κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής» κατέληξε.


Και τρίτο γκρουπ με 30 άτομα είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους
Αυξάνονται κι άλλο οι φόβοι για τα κρούσματα Κορωνοϊού στη χώρα μας αφού πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ακόμη 30 Έλληνες επέστρεψαν χθες το βράδυ από του Αγίους Τόπους όπου είχαν μεταβεί για εκδρομή.

Πρόκειται για εκδρομείς από την Εορδαία και κυρίως από την Πτολεμαϊδα η εκδρομή των οποίων είχε προγραμματιστεί μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκδρομείς πέρασαν από έναν πρώτο έλεγχο στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως το Kozanimedia επικοινώνησε με το δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν ενήμερος για το θέμα, με τον ίδιο να αναφέρει πως παρακολουθεί το ζήτημα και πως δε χρειάζεται κανένας πανικός.

Το σύνολο των εκδρομέων είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Η εκδρομή είχε προγραμματιστεί από τους ίδιους, αρκετές μέρες νωρίτερα και πριν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή
Πηγή: Protothema.gr

Σχόλια