Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοροναϊός: Φόβοι μήπως σπάσει η αλυσίδα ιχνηλάτησης -Τι θα γίνει με τα σχολεία - Σήμερα ανακοινώσεις

Κοροναϊός: Φόβοι μήπως σπάσει η αλυσίδα ιχνηλάτησης -Τι θα γίνει με τα σχολεία - Σήμερα ανακοινώσεις
Κοροναϊός: Νέα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού αλλά και στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει σήμερα και αυρίο η κυβέρνηση -  Έντονος προβληματισμός μήπως σπάσει η αλυσίδα της ιχνηλάτησης - Σύμφωνα με όλες πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κλείσει χώρους μαζικής συγκέντρωσης πολιτών, αλλά και σχολεία, για να μπορέσει να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού
Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου αναμένονται ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης για το ποια σχολεία και σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί να κλείσουν λόγω προληπτικών μέτρων.
Τα αρμόδια όργανα του υπουργείου υγείας είναι προβληματισμένα μήπως σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης και δημιουργηθούν συνθήκες αναξέλεγκτης μετάδοσης.
Άλλωστε είναι ενδεικτικό το τι συνέβη στην Ιταλία όπου σε μια μόνο ημέρα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 και 12 πόλεις μπήκαν σε καραντίνα.
Ήδη ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07/03), από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19 και καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας
Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.
Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).
Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.
Διαβάστε σχετικά:

Σκέψεις ακόμα και για κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.
Παράλληλα συζητήθηκε η αναστολή καταβολής του ΦΠΑ, φόρων και εισφορών, ενώ έγινε λόγος για ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κοροναϊού.
Προηγήθηκε, παρουσία του Υπουργού Υγείας, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.
Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.
Ιδιαίτερα το ζήτημα των σχολείων είναι κάτι που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση, αφού αρκετοί επιστήμονες επιμένουν ότι για κάποιες ημέρες πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων πανελλαδικά για προληπτικούς λόγους και πριν είναι αργά

Σχόλια