Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει [χάρτες]

Καθαρά Δευτέρα με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, τοπικές βροχές στα δυτικά, νότιοι μέτριοι άνεμοι και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί στα πελάγη, καθώς επίσης θερμοκρασία σε άνοδο, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού την Καθαρή Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα ευνοήσουν γενικά το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρή Δευτέρα, καθώς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές η ένταση τους προς το μεσημέρι θα φτάνει τα 3-4 μποφόρ, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για την Καθαρή Δευτέρα

Στις θάλασσες οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί 6 μποφόρ.

Από την άλλη, αύριο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, ενώ προς το μεσημέρι και στη Θράκη.


Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για την Καθαρή Δευτέρα 02/03/2020 -Φωτογραφία: meteo.gr
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 15 βαθμούς), 9 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.


Αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Προσοχή απαιτείται, όπως τονίζει το meteo, στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας, κυρίως τις πρωινές ώρες της Καθαρής Δευτέρας. Τις απογευματινές ώρες, που αναμένεται κι η επιστροφή των περισσότερων ταξιδιωτών, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες, με εξαίρεση στα δυτικά και τοπικά στη Θράκη.

Οι εκτιμώμενες εντάσεις των ανέμων κατά τις μεσημεριανές ώρες της Καθαρής Δευτέρας

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια