Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημεία ομιλίας του Γ. Βαρεμένου επί του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς


Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ/ν για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υπήρξε η χειρότερη αντιπολίτευση μετά την μεταπολίτευση, εξαπολύοντας χωρίς όρια τοξικότητα, μίσος, διχασμό και ψευτοπατριωτισμό, ενώ εξακολουθεί και σήμερα να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση! Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση που, στο θέμα του προσφυγικού, κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας του Ερντογάν, πάνω σε μια βάση ευρύτερης συνεννόησης. Δεν έχω μάλιστα τη δυσκολία να πω ότι σε πολλά από αυτά που είπε η κ. Γεννηματά, συμφωνώ και αποτελούν προτάσεις που έχει ήδη διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Και συνέχισε: «Έχουμε έναν πρωθυπουργό φτερό στον άνεμο των επικοινωνιολόγων. Γνωρίζετε το βάθος του προσφυγικού προβλήματος, που θα υπάρχει ακόμη και αν λήξει ο σημερινός εκβιασμός του Ερντογάν».
«Ο τηλεοπτικός και επικοινωνιακός τσαμπουκάς για εσωτερική κατανάλωση, έχει τα όριά του. Όταν αυτός εξαντλείται, έρχεται ο κ. Γεραπετρίτης να μιλήσει για τον καιρό που φέρνει στα νερά μας το τουρκικό σκάφος, ή να προσφέρει γέλωτα με τον ισχυρισμό ότι τα ΜΑΤ αποχώρησαν από τα νησιά γιατί ολοκλήρωσαν την αποστολή τους!», τόνισε ο Γ. Βαρεμένος.
Επισήμανε, επίσης, ότι: «Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, ο κ. Βορίδης μίλησε με την άνεση του ανθρώπου που δεν γνωρίζει τίποτε για το φόνο, θέλοντας να κρύψει ποιος είχε μετατρέψει την χώρα σε χωματερή συνεταιρισμών».
«Ο εκπρόσωπος 2,2 δισεκατομμυρίων συνεταιριστών παγκοσμίως, του είπε τεκμηριωμένα ότι δεν μπορεί να μετατρέψει σε κεφαλαιουχικές εταιρείες τους συνεταιρισμούς και ότι αυτό δεν γίνεται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. «Εσείς με ποιο πρότυπο νομοθετείτε; Του Πινιέρα στη Χιλή;», τόνισε απευθυνόμενος στον Μ. Βορίδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Και κατέληξε: «Είναι αλήθεια ότι ετοιμάζεσθε να πάρετε πίσω την ρύθμιση για την διεύρυνση του καταλόγου για τις ελιές Καλαμών, που εκτόξευσε τις εξαγωγές από 300 σε 60.000 τόνους; Ποιος το παρήγγειλε αυτό; Και ποιός θα υπογράψει αυτό το “delivery”; Τουλάχιστον αλαζονικό είναι επίσης, ότι απορρίπτετε αναιτιολόγητα την τροπολογία μας, για αξιοποίηση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών από τους υγιείς».

Σχόλια