Κορωνοϊός - Πολιτική Προστασία: Εννέα διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας


Τι ισχύει για αγρότες, καλλιεργητές, οδηγούς φορτηγών, κούριερ - Τι προβλέπεται για την πληρότητα σε mini bus και ταξί - Από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι συνδέσεις με Ηνωμένο Βασίλειο - Δείτε βίντεο με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά


Επιμέρους διευκρινίσεις έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με την εφαρμογή της καθολικής απαγόρευσης που τέθηκε σήμερα σε ισχύ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου είναι ενθαρρυντικά, η πλειοψηφία των πολίτων ακολουθεί τις οδηγίες» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «όσο πιο αυστηρά είναι τα μέτρα, τόσο λιγότερο θα κρατήσουν».
Ως προς τις δυσκολίες που παρατηρήθηκαν σήμερα, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή επιστολή του πολίτη στη υπηρεσία.

· Αν ο εργαζόμενος εξυπηρετείται από συγγενή πρώτου βαθμού για την εργασία του, ο εργοδότης πιστοποιεί τον οδηγό για τις ώρες μετακίνησης
· Για τους Δημοσιογράφους απαιτείται βεβαίωση εργοδότη του μέσου που εργάζονται και να αναγράφεται το είδος ρεπορτάζ

· Για οδηγούς φορτηγών απαιτείται βεβαίωση εργοδότη του οδηγού και βεβαίωση δελτίου αποστολής ή κίνησης

· Για τα mini bus απαιτείται βεβαίωση εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, με χρήση μόνο πενήντα τοις εκατό των θέσεων

· Βεβαίωση εργοδότη απαιτείται και για κούριερ, όπως και το δελτίο αποστολής
· Στα ταξί κα τα ΙΧ επιτρέπεται πέρα από τον οδηγό ένα ακόμη άτομο, με εξαίρεση έναν γονέα με 2 ανήλικα τέκνα ή μέχρι τρείς επιβάτες σε περίπτωση μετάβασης σε τελετή, πχ. Κηδεία.

· Οι Οδηγοί μέσων μαζικής μεταφοράς πρέπει να φέρουν βεβαίωση και δελτίο ωραρίου

· Οι καλλιεργητές πρέπει να δίνουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους γιατί ο έλεγχος θα γίνεται ε΄πί των βεβαιώσεων.

· Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να φέρουν βεβαίωση τύπου Α, υπογεγραμμένη από τους ίδιους.

Μπλόκο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμη από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι συνδέσεις με Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα διακόπηκαν και όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία. Ειδικά για την Τουρκία, επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων πολιτών από το τελωνείο των Κήπων.

Επίσης, πρόσθεσε πως στο σημερινό έλεγχο στενών επαφών 176 ελέγχων 4 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις. Τα χρήματα από τα πρόστιμα για ενίσχυση του ΕΣΥ. Επιπρόσθετα, η Aegean αναστέλλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού από 26/3/2020 ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς και κατέληξε προειδοποιώντας με νόημα ότι «μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω σε συνανθρώπους μας που φεύγουν» δεν γίνονται ανεκτά από την κυβέρνηση, καθώς αυτή «δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του

https://www.protothema.gr/
Δηλώσεις Χαρδαλιά 23/3

Σχόλια