Την Αξιοποίηση Φοιτητών Ιατρικών & Παραϊατρικών Σχολών προτείνει στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ξηρομέρου




Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κουστούμι

Προς
1. Υπουργό Υγείας
Κον Βασίλειο Κικίλια
2. Υπουργό Εσωτερικών
Κον Τάκη Θεοδωρικάκο
3. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Κα Νίκη Κεραμέως
Κοιν.
Πρωθυπουργό
Κον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΘΕΜΑ: «Υποβολή προτάσεων για την Αποτελεσματική Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού».
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί.
Στα πλαίσια της πανδημίας και της κρίσης Υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω κορωνοϊού θα ήθελα να υποβάλλω έναν προβληματισμό και μια πρόταση.
Η Κυβέρνηση έδειξε γρηγόρα αντανακλαστικά στην ασύμμετρη απειλή του κορωνοϊού και με αποτελεσματικές παρεμβάσεις και αποφάσεις έχει συγκρατήσει τό κύμα διασποράς του ιού. Σε ενδεχόμενη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, υπόπτων και επιβεβαιωμένων, θα δημιουργηθεί λειτουργικό πρόβλημα στις δομές Υγείας με εξάντληση και των ανθρώπινων πόρων. Με δεδομένο αυτό τον κίνδυνο προτείνεται η αξιοποίηση των φοιτητών και σπουδαστών των ιατρικών και παραϊατρικών σχολών μέσα από προγράμματα βραχυχρόνιας εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση και διαχείριση επιδημίας, λόγω κορωνοϊού (πιθανη πιστοποίηση μέσω πρόγραμματων τηλε-εκπαίδευσης, e-learning).
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ


Σχόλια

  1. μπράβο δήμαρχε ανακάλυψες την Αμερική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνος ο Στάϊκος καμία πρόταση,
    Μόνο για θεωρίες είναι.
    και να βάζει τραγούδια συναισθηματικά
    στα τοπικά blogs

    Καλημέρα με Υγεία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρε τρείς για να μην σου πω το πιο δόκιμο τρία και να συνοδεύσω με τον κατάλληλο χαρακτηρισμό ‘’ κύριε ΄΄ 10 :41 π.μ .
    Εγώ τις έκανα τις προτάσεις μου αμέσως και τις τηρώ με πραγματικό κίνδυνο της ζωής μου , αφού λόγω της αφαίρεσης του μισού πνεύμονα μου πριν από 7 χρόνια , κινδυνεύω αν νοσήσω με βέβαιο θάνατο και ο πνευμονολόγος μου ,μου συνέστησε να κλείσω οπωσδήποτε το ιατρείο μου για 3 μήνες τουλάχιστον .
    Τώρα θα βρεις το θάρρος να ΜΟΥ ΖΗΤΉΣΕΙΣ ΕΠΏΝΥΜΑ ΣΥΓΝΏΜΗ ;;;;
    Την περιμένω .!!!!
    Ή αν όχι , τότε άντε πνίξου μαζί με τους φίλους σου .!!!!
    Παναγιώτης Σταικος



    Panagiotis Staikos Εάν οι υπάρχοντες γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ( Κέντρων Υγείας και ιδιώτες γιατροί ΄΄δεν κρατήσουν εκείνοι στα χέρια τους όλες τις λοιμώξεις αναπνευστικού ΄΄ ,εκτός από εκείνες με δύσπνοια και ταχύπνοια που πρέπει άμεσα να εισαχθούν με τον σωστό τρόπο στα Νοσοκομεία αναφοράς ,τότε θα καταρρεύσει το Νοσοκομειακό Σύστημα Υγείας της Χώρας και τότε θα υπάρξει το απόλυτο χάος .!!!
    Πόσοι από τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Υγείας κάνουν αυτό που λέω κύριε Δήμαρχε και αγαπητέ συνάδελφε ;;;
    Δυστυχώς πολύ λίγοι και χάρις στον πατριωτισμό αυτών των γιατρών λειτουργεί ακόμη σχεδόν Άριστα το υγειονομικό μας σύστημα .!!!
    Αλλά ποσό θα αντέξουν αυτοί οι λίγοι .!!!
    Οι άλλες προτάσεις δεν μπορεί να έχουν πρακτικά κανένα μετρήσιμο αποτέλεσμα .!!!
    Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη .!!
    Και αν υπάρχει τεκμηριωμένος αντίλογος πολύ θα ήθελα να τον ακούσω .!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Panagiotis Staikos Αλήθεια ποιος φοιτητής ή ακόμη και ειδικευμένος αλλά άπειρος γιατρός μπορεί να διαχειριστεί με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τέτοια δύσκολα περιστατικά ,από την στιγμή που όπως αναφέρει ο κύριος Δήμαρχος θα έχει καταρρεύσει το Νοσοκομειακό μας σύστημα ;;;
    Για όνομα θεού ούτε για αστείο τέτοιες σκέψεις ,γιατί οδηγούν σε αποπροσανατολισμό και δυστυχώς λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας σε απίστευτο αριθμό θανάτων .!!
    Δεν θέλω να το σκέπτομαι κάτι τέτοιο ούτε ως νυχτερινό μου ,σε όνειρο ,εφιάλτη .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Panagiotis Staikos Γιατροί της πολύ δύσκολης ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής ( τώρα αυτή την στιγμή αναδεικνύεται η αξία και ο σπουδαίος ρόλος των Ειδικών Γενικών Γιατρών ), καλούνται να πράξουν με απόλυτη ευλάβεια στον όρκο του Ιπποκράτη ,με αυταπάρνηση ,υπευθυνότητα και να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν στον βωμό του καθήκοντος και την ίδια τους την ζωή ,γιατί αν πετάξουν το μπαλάκι ,όπως κάνουν πολλοί ασυνείδητοι ,οι οποίοι αρνούνται να εξετάσουν εμπύρετα περιστατικά ,λέγοντας εντελώς ανεύθυνα :
    Πηγαίνετε στο Νοσοκομείο .!!!
    Αυτό ισοδυναμεί με εγκληματική όχι αμέλεια ,αλλά εγκληματική ενέργεια και έπρεπε να τους αφαιρείται αμέσως η άδεια ασκήσεως Ιατρικής .!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι πού υπερήφανος που θέτω σε κίνδυνο την ζωή μου , αλλά δεν έχω τα μυαλά αυτού του παλιομαλάκα και κάθε τέτοιου σαν και σένα 10:41μ.μ
    Παναγιώτης Στάικος
    Σύμβουλος βρετανικής κυβέρνησης: Καλύτερο τέλος για τους γέροντες ο κορωνοϊός παρά καρκίνος ή άνοια (!)
    https://www.newsone.gr/ellada/symvoulos-vretanikis-kyvernisis-kalytero-telos-gia-tous-gerontes-o-koronoios-para-karkinos-i-ania/
    Aνατριχιίλια και αποτροπιασμό προκαλεί ο Βρετανός “συμπεριφορικός κοινωνιολόγος” Robert Dingwall που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση (ως μέλος των επιτροπών NERVTAG και MEAG) να ακολουθήσει την πολιτική της περιβόητης “ανοσίας αγέλης” ως μέσο ανάσχεσης των συνεπειών (όχι της εξάπλωσης) του κορωνοϊού.
    Δεν είναι τελικά μια απλή απόφαση του “περίεργου” Μπόρις Τζόνσον τα όσα συμβαίνουν στη Βρετανία με την “ανοσία της αγέλης” αλλά υποκρύπονται τεράστια (και… αρρωστημενα) οικονομικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά νομίζω έχουμε χάσει τη μπάλα αλήθεια Ο πρωθυπουργός έχει τους κορυφαίους επιστήμονες να τον συμβουλεύουν Μιλάει με κορυφαίους Έλληνες γιατρούς και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο Και το ερώτημα είναι Ο δημαρχος και γιατρός στο κέντρο υγείας ΠΟΙΑ ΑΝΆΓΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΟΥ Τι τον κάνει να νομίζει την αυεντομουτσουναδα του ποιο κατάρτισμένω Νομίζω ότι και η αμετροεπεια έχει τα όρια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο ποιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο ποιο πολύ φαίνεται ο κολος της Ας το έχουν κατά νου αυτό κάποια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν από λίγο το μυτικας πρες έγραψε ότι μετά την επιστολή του δημάρχου Ο ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ ζήτησε από τον γιαννη να γίνει αμισθος σύμβουλος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το καλάμι θα σπάσει πόσα να αντέξει κι αυτό το έρμο δεν το λυπασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρωθυπουργός και ολοκληρο το υπουργικό συμβούλιο καίνε τα πτυχία τους και απολυουν όλους τους αμισθους Τους έβαλε τα γυαλιά ο δήμος Το καλάμι που το παρκάρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πειστική αρκετά νομίζω η άποψη του Γιατρού κου Παναγιώτη Στάϊκου
    σε θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας.
    Επίσης ο κ. Στάϊκος έχει διπλή ιδιότητα
    είναι δηλαδή καί αιρετός της αυτοδιοίκησης.
    στο Δήμο Ξηρομέρου.
    Κάθε λοιπον άποψη ή πολιτική άποψη, ή
    πολιτική κριτική, είναι καλοπροαίρετη.

    Καλό απόγευμα με Υγεία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου