Γ. Σαρακιώτης προς Μ. Χρυσοχοΐδη: «Προστατεύονται επαρκώς οι αστυνομικοί; – Θα λάβουν και αυτοί το έκτακτο επίδομα;»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολιτή, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με την υγειονομική προφύλαξη ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τα μέτρα οικονομικής στήριξης τους, κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης μαζί με 40 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Στην ερώτησή τους, ο κ. Σαρακιώτης και οι συνάδελφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ μνημονεύουν διαμαρτυρίες Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων που καταγγέλλουν ότι δε λαμβάνονται μέτρα αποτελεσματικής προφύλαξης της υγείας τους και παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και μέσα για την προστασία τους από τον κορονοϊό. Όπως τονίζουν στην ερώτησή τους, παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ανάμεσα στα οποία και αυτό του Δομοκού.
Ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας και οι λοιποί ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι, από τι στιγμή που οι αστυνομικοί καλούνται από την Κυβέρνηση να συνδράμουν στον αγώνα της αναχαίτισης της έξαρσης του κορονοϊού με την εξασφάλιση της τήρησης των περιοριστικών μέτρων, πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει για την προστασία τους καθώς η μη λήψη έγκαιρων μέτρων εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους πολίτες που έρχονται σε επαφή.
Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω, ο κ. Σαρακιώτης και οι λοιποί Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ρωτούν μεταξύ άλλων τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη:
  • Με ποιο ειδικό προστατευτικό υγειονομικό εξοπλισμό, με ποια ατομικά μέσα προστασίας έχετε εφοδιάσει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας;
  • Σκοπεύετε να εντάξετε τα Σώματα Ασφαλείας στις κατηγορίες δικαιούχων, μέρους ή όλου του έκτακτου επιδόματος αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοιού, όπως εντάχθηκε το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;
Δείτε εδώ το κείμενο της Ερώτησης του κ. Σαρακιώτη και των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχόλια