Στη μάχη εναντίον του κορονοιου..

Στη μάχη εναντίον του κορονοιου..
Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ),..
Μεγάλος είναι ο φόρτος που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας για τον κορωνοϊό και στη μάχη εναντίον του αναμένεται να τα Κέντρα Υγείας και οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αφού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να ενεργοποιήσει και αυτές τις Μονάδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Άλλωστε τα νοσοκομεία παρουσιάζουν ήδη μεγάλο φόρτο εργασίας, όχι με απλά περιστατικά και συνηθισμένα, αλλά κυρίως για τον κορονοϊο.
Προκειμένου να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία, στην εξέταση των ασθενών θα συνδράμουν και οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέτει σε συναγερμό όλες τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των περιστατικών και να μην μεταβαίνουν στα νοσοκομεία οι ευπαθείς ομάδες.
Ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας που συντονίζεται από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, θέτει σε λειτουργία κυρίως για τον κορονοϊο εντός της εβδομάδας τα Κέντρα Υγείας τα οποία συνεπικουρούμενα από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα κληθούν να δεχθούν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όταν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και πρέπει να εξετασθούν.




ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια