Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση της Δύναμης Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας για την εξάπλωση του κορωναϊού


Η νεοσύστατη παράταξη Δ.Υ.Ο.Τ.Α.Α. (Δύναμη Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας) στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται λόγω της εξάπλωσης του Κορωναιού στον ευρύτερο πληθυσμό, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους Εργαζόμενους των Δήμων  και στον Πολίτη κατέθεσε στους Δημάρχους [ Αγρινίου,  Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ξηρόμερου, Ακτίου Βόνιτσας ] και θέτει άμεσα τις παρακάτω προτάσεις για τον περιορισμό της πανδημίας.▶Τροποποίηση και ευέλικτο ωράριο για τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό (όπως ΚΕΠ, οικονομική, καθαριότητα και λοιπές) ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας.
▶ Άμεση γενική προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για τον Κορωναϊό (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες κ.λ.π.) και διανομή σε όλους τους εργαζομένους και στους χώρους εργασίας.
▶ Άμεση τοποθέτηση προστατευτικών υαλοπινάκων σε όλα τα γραφεία που εξυπηρετούν κοινό.
▶ Επικόλληση ειδικής σήμανσης με οδηγίες (Υπουργείου Υγείας) προς το κοινό σε όλα τα δημοτικά κτίρια.
▶ Ενημέρωση του προσωπικού με όλες τις εγκυκλίους και οδηγίες που αφορούν προληπτικά μέτρα υγιεινής.
▶ Ενίσχυση της καθαριότητας των δημοτικών κτιρίων με τακτική απολύμανση χώρων και επιφανειών.
▶ Καθημερινός και επιμελής καθαρισμός των επιφανειών των οχημάτων του Δήμου κατά τη χρήση τους και μετά το πέρας της λειτουργίας τους.
▶ Ειδική μέριμνα για το προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.
▶ Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για ενημέρωση των Δημοτών για θέματα που άπτονται των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για την λειτουργία ή μη των Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και για οδηγίες ή μέτρα αναφορικά με την προστασία από τον κορωνοϊό.
Αυτές είναι οι γενικές προτάσεις μας οι οποίες μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και είναι μια καλή αρχή να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη και ασφάλεια τόσο στους συναδέλφους όσο και στους δημότες. Με την συνεργασία όλων θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε .
Η γνώση και η πρόληψη, μας αφορά όλους και όχι ο πανικός και ο φόβος.
Αγρίνιο, 16/3/2020
Η Γραμματεία του Συνδυασμού Δ.Υ.Ο.Τ.Α.Α

Σχόλια