ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Προς το Παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου

            Ψυχραιμία συνιστά, μέσω Facebook, ο Γιατρός και Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μετα την εκδρομή της ενορίας του Αγίου Νικολάου Αστακού στο Αγίους Τόπους (Ισραήλ), υπογραμμίζει ότι προς το Παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου και τονίζει: Τέλος, τα φαινόμενα «κανιβαλισμού» έναντι συμπολιτών μας, που προσφάτως ταξίδεψαν, δεν μας τιμούν σαν κοινωνία και θα παρακαλούσα να εκλείψουν....
Αναλυτικά: 

Σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ
(τηλέφωνο: +302105212000):
      για όσους πιθανόν ήρθαν σε επαφή με τον κορονοϊό (εκδρομείς, μεταφερόμενοι πληθυσμοί κτλ) αυτό που συστήνετε είναι το health monitoring (αυτόπαρακολούθηση της υγείας τους, συμπτώματα, συχνή θερμομέτρηση, τήρηση κανόνων υγιεινής και προφύλαξης). Σε περίπτωση που υπάρχει ύποπτο κρούσμα συστήνεται η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.
           Προς το παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου. Επειδή ο ιός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα δεν αποκλείεται στα πλαίσια ενδημίας ή επιδημίας να έχουμε κρούσμα και στην περιοχή μας.
         Απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός. Τήρηση των οδηγιών και ενημέρωση των υπεύθυνων αρχών.
          Τέλος, τα φαινόμενα «κανιβαλισμού» έναντι συμπολιτών μας, που προσφάτως ταξίδεψαν, δεν μας τιμούν σαν κοινωνία και θα παρακαλούσα να εκλείψουν.
Είμαστε σε επαγρύπνιση και επικοινωνία.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λεων Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου
Σχόλια

  1. Και μακάρι να μην υπάρξουν αλλά και αν υπάρξουν να είναι ανώδυνο και να μην ταλαιπωρηθεί κάνεις αυτό είναι το πιο σημαντικό και να είναι γρήγορα περαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου