Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα κόντρα Καραπάνου – Λύρου για τη μαρίνα και τις αναθέσεις


Τους αντιπολιτευτικούς τόνους σηκώνει ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος κυρίως γύρω από το θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου και όχι μόνο.
“Η σοβαρότατη κατάσταση της χώρας λόγω του αόρατου εχθρού Covid-19 δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τους αιρετούς,να διαχειρίζονται θέματα σημαντικά που αφορούν αναθέσεις και χρήματα των δημοτών, με τρόπο δήθεν κατεπείγον!Ιδιαίτερα για την σημερινή δημοτική αρχή που πολιτεύθηκε με σημαία το : Δεν θα κάνουμε καμία απευθείας ανάθεση για οποιαδήποτε ποσό!” Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Νίκος Καραπάνος την αμοιβή του δημοτικού λιμενικού ταμείου σε δικηγόρο για την παροχή γνωμοδότησης στο θέμα της Μαρίνας.
“Είναι όμως απορίας άξιο τι ενοχλεί τον κ. Καραπάνο…Μήπως το ότι η αμοιβή που δόθηκε από εμάς είναι μικρότερη από τους μηνιαίους μισθούς που δίνονταν και απέχει μακράν από τις πανάκριβες νομικές υπηρεσίες που πληρώνονταν επί εποχής του;Ή, μήπως το γεγονός ότι δεν αναθέτουμε σε ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου έξτρα υποθέσεις και αμοιβές, όπως έκανε κατά κόρον ο ίδιος; Στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Καραπάνο, δεν μιλάνε για σχοινί…” απάντησε η δημοτική αρχή Μεσολογγίου.
Ωστόσο ο πρώην δήμαρχος δεν το έβαλε κάτω και ανταπαντώντας αναρωτήθηκε με νόημα μήπως η πρόθεση της δημοτικής αρχής για επαναδημοπράτηση της Μαρίνας κλείσει τη Μαρίνα αφού για τα επόμενα τουλάχιστον 3-5 χρόνια, “αφού όλοι θα τρέχουν στα δικαστήρια για να μπλοκάρουν την απόφαση αυτή και οι δυο μέτοχοι να υπερασπιστούν την επένδυση τους;;”.
Ενώ στο στόχαστρο του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου μπήκε και ο Π. Παπαδόπουλος, με αφορμή τις αναθέσεις στο δήμο Μεσολογγίου. Ο Ν. Καραπάνος καλεί όλους να θυμηθούν τι έγραφε ο τότε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο και να δουν στη “Διαύγεια” τις αναθέσεις του δήμου Μεσολογγίου. 
Ο ίδιος πάντως ξεχώρισε τις αναθέσεις που αφορούν τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, ενώ επαναλαμβάνει με νόημα την παλαιότερη φράση του Π. Παπαδόπουλου πως “πραγματικά οργιαστικά πράγματα συμβαίνουν στον δήμο μας”…
Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχόλια